Spaghetti carbonara made in Asia

1 69355 original jpg jpeg

Spaghetti carbonara este una dintre cele mai simple şi îndrăgite reţete de paste. Dar, cu siguranţă, nu sunt mulţi cei care au încercat varianta orientală a acesteia. Mehrzad Moghazehi ne învaţă astăzi cum se prepară această minunăţie.

Au fost descoperite de minerii săraci dintr-o localitate mică din Italia.

Muncind foarte mult,au fost nevoiţi să inventeze un tip de mâncare foarte consistentă,săţioasă,care să le ţină de foame până a doua zi.

După nenumărate combinaţii de preparate,a apărut şi reţeta originală de paste carbonara,care se poate pregăti cu orice fel de paste:spaghete,fusili,penne,tagliatelle,tortiglioni,gnocchi,bucatini ş.a.m.d.

Astăzi însă vă voi împărtăşi reţeta mea de carbonara orientală. Am creat această reţetă pentru cei care nu consumă carne de porc,înlocuind şunca afumată cu pieptul de pui şi adăugând condimente orientale.

Ingrediente:

250 g de spaghette,200 g de piept de pui,300 ml de smântână,două gălbenuşuri de ou,100 g parmezan ras;2 căţei de usturoi,o ceapă,30 ml de ulei de sâmburi de struguri sau de soia,o jumătate de linguriţă de curry,o jumătate de linguriţă de curcumă (tumeric),sare după gust.