«Spirale» cu mac

1 58578 original jpg jpeg

Ai nevoie de: Pentru blat: 300 g făină,200 g unt, 125 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 2 ouă,1/2 pliculeţ praf de copt, sare.

Pentru umplutură:200 g seminţe de mac,100 g nucă măcinată,4 linguri zahăr,250 ml lapte,1 esenţă de vanilie,1 plic glazură de lămâie pentru decorCum se prepară:

1 Se amestecă făi­na cu praful de sare,praful de copt,untul,zahărul,zahărul vanilat,ouăle şi se frământă un aluat omogen. Se înveleşte într-o folie alimentară şi se lasă la rece circa 30 de minute.

2 Între timp,se macină seminţele de mac şi se fierb împreună cu laptele,zahărul,nuca măcinată,amestecând mereu,­până se îngroaşă. La sfârşit,se adaugă esenţa de vanilie şi se ­lasă la răcit.

3 Se întinde alua­t­ul într‑o foaie dreptunghiulară cât dimensiunile tăvii şi se coace circa 10-15 ­minute,­după care se scoate pe un prosop umezit. Se rulează cu tot cu prosop şi se ­lasă astfel până se ­

răceşte.

4 Se desface uşor blatul,se întinde deasupra umplutura de mac şi se rulează din nou. Se decorează cu glazură de lămâie preparată conform indicaţiilor de pe plic.