Supă-cremă de cartofi
Ai nevoie de: / 3 cartofi / 350 g ciuperci/ 1 l supă de legume/ 3 linguri ulei de măsline/ 1 ceapă tocată / ½ linguriţă pudră de ardei iute / 4 felii bacon / pătrunjel tocat/ 4 chifle
Cum se prepară
Încingi 1 lingură de ulei şi căleşti ceapa 1-2 minute. Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe şi supa şi laşi să fiarbă până când furculiţa intră cu uşurinţă în ei.
Separat,căleşti ciupercile cu restul uleiului,boiaua de ardei şi,când s-au rumenit,adaugi baconul tăiat feliuţe. Pui supa în blender şi o pasezi. Scobeşti chiflele şi torni în ele supa. Deasupra aşezi ciuperci şi presari pătrunjel tocat.
4 porţii
Preparare 50’
Dificultate medie