Supă de fasole

Ai nevoie de: 2 linguri ulei, 1 legătură ceapă verde, 2 căţei usturoi, 4 căni apă fierbinte, 1 morcov, 1 cutie roşii în suc propriu, 1 cană fasole uscată, 1 dovlecel, cimbru, pătrunjel tocat, tarhon, 2-3 foi de dafin, 200 g paste, sare, piper-
Cum se prepară:
Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. Speli şi cureţi toate legumele şi verdeţurile. Fierbi fasolea în mai multe ape.
Încingi uleiul într-o oală. Pui ceapa tăiată julien şi usturoiul pisat sau tăiat feliuţe şi sotezi timp de 3-4 minute. Torni apa fierbinte,adaugi morcovul tăiat rondele şi cutia de roşii. Fierbi o jumătate de oră,amestecând din când în când.
Scurgi fasolea fiartă şi o pui în zeamă,împreună cu dovlecelul tăiat rondele,frunzele de dafin,sarea şi piperul după gust. Mai laşi la fiert 10 minute.
Separat fierbi pastele potrivit instrucţiunilor după ambalaj. Când s-au fiert,le scrugi,le dai prin jet de apă rece şi le adaugi în supă. Mai laşi pe foc cinci minute. Serveşti,după gust,cu pătrunjel,cimbru proaspăt sau cu tarhon.
Pentru 6 porţii
Preparare 120’
Dificultate mică