Supă de perişoare cu tăiţei
Supele fierbinţi cu carne de pui sunt recomandate în caz de răceală ori gripă. Învaţă să faci o supă delicioasă de perişoare cu tăiţei.
Dificultate mică/ 60’/ 6 porţii
Ingrediente
2 morcovi
1 ceapă
leuştean
pătrunjel
400 g carne tocată
1 ou
200 g fâşii carne pui ori curcan
1 felie de pâine înmuiată în apă
1 lingură ulei
sare
piper
tăiţei
Preparare
Fierbi tăiţeii urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Când sunt gata,îi scurgi şi îi treci prin jet de apă rece. Îi dai deoparte. Separat,fierbi carnea de pui ori de curcan şi o tai fâşii.
Toci ceapa mărunt,cureţi şi tai morcovii. În zeama în care ai fiert carnea,pui ceapa şi morcovii,la foc potrivit.
Separat,amesteci carnea tocată cu pâinea în muiată în apă şi bine stoarsă,oul bătut,sare şi piper,după gust. Din compoziţia obţinută,modelezi cu palmele ude perişoare mici,pe care le pui la fiert în supă. Adaugi tăiţeii şi fâşiile de carne. Când perişoarele sunt fierte,potriveşti gustul de sare şi de piper,adaugi verdeaţa,opreşti focul şi acoperi cu un capac 5 minute.
Sfaturi
Spanacul este recomandat în ameliorarea unor afecţiuni precum hipertensiune arterială,tuse,avitaminoză,scorbut,rahitism ori anemie.