Supă indiană de roşii cu usturoi

E greu să ne gândim, în această perioadă, la mâncăruri greoaie, tocmai de aceea vă propunem o supă de roşii plină de arome, aşa cum numai bucătăria indiană ne poate oferi. Aroma proaspătă şi subtilul gust picant vă vor determina să gătiţi această supă - denumită Thakkali Poondu Rasam în bucătăria hindusă - nu doar o dată.
Spălaţi roşiile (dacă aveţi timp,curăţaţi-le de pieliţă) şi tăiaţi-le bucăţi. Puneţi-le în blender împreună cu pasta de tamarind. Mixaţi bine până obţineţi o compoziţie omogenă,cremoasă. Puneţi deoparte şi apucaţi-vă să curăţaţi usturoiul,apoi puneţi-l împreună cu frunzele de mentă,cuişoarele,pulberea de coriandru,pulberea de chimion şi piperul într-un blender,separat de roşii. Sau puteţi pune totul într-un mojar şi pisaţi bine de tot,fără apă,până obţineţi o pastă. Dacă folosiţi un blender,va trebui să adăugaţi un strop de ulei şi vreo două linguri de apă,altfel nu veţi reuşi să obţineţi pasta de care vorbeam.