Supă indiană de roşii cu usturoi

1 64130 original jpg jpeg

E greu să ne gândim, în această perioadă, la mâncăruri greoaie, tocmai de aceea vă propunem o supă de roşii plină de arome, aşa cum numai bucătăria indiană ne poate oferi. Aroma proaspătă şi subtilul gust picant vă vor determina să gătiţi această supă - denumită Thakkali Poondu Rasam în bucătăria hindusă - nu doar o dată.

Spălaţi roşiile (dacă aveţi timp,curăţaţi-le de pieliţă) şi tăiaţi-le bucăţi. Puneţi-le în blender împreună cu pasta de tamarind. Mixaţi bine până obţineţi o compoziţie omogenă,cremoasă. Puneţi deoparte şi apucaţi-vă să curăţaţi usturoiul,apoi puneţi-l împreună cu frunzele de mentă,cuişoarele,pulberea de coriandru,pulberea de chimion şi piperul într-un blender,separat de roşii. Sau puteţi pune totul într-un mojar şi pisaţi bine de tot,fără apă,până obţineţi o pastă. Dacă folosiţi un blender,va trebui să adăugaţi un strop de ulei şi vreo două linguri de apă,altfel nu veţi reuşi să obţineţi pasta de care vorbeam.

Află de AICI cum se prepară supa indiană de roşii.