Supă sărată de cod (dezlegare la peşte)
Această supă are o savoare extraordinară şi, după cum vei vedea, este foarte uşor să îţi sărezi carnea de cod înainte de a o prepara. Renumitul bucătar Jamie Oliver ne recomandă această reţetă de supă sărată de cod.
Încearc-o şi tu şi bucură-te de gustul său bogat,mai ales în zilele cu dezlegare la peşte!
Supă sărată de cod – Ingrediente
600 g cod proaspăt
1 ceapă albă,curăţată
2 morcovi mici,descojiţi
2 tije de ţelină,curăţate (frunzele interioare de un verde pal trebuie păstrate)
2 căţei de usturoi,descojiţi
1 legătură de pătrunjel,frunzele separate de tulpini
ulei de măsline extravirgin
1 ardei roşu mic,uscat sau proaspăt
800 g roşii potrivite,de la conservă sau proaspete
425 ml supă de pui
sare grunjoasă
piper negru măcinat
zeama de la 1 lămâie