Supă sărată de cod (dezlegare la peşte)

1 70584 original jpg jpeg

Această supă are o savoare extraordinară şi, după cum vei vedea, este foarte uşor să îţi sărezi carnea de cod înainte de a o prepara. Renumitul bucătar Jamie Oliver ne recomandă această reţetă de supă sărată de cod.

Încearc-o şi tu şi bucură-te de gustul său bogat,mai ales în zilele cu dezlegare la peşte!

Supă sărată de cod – Ingrediente

600 g cod proaspăt

1 ceapă albă,curăţată

2 morcovi mici,descojiţi

2 tije de ţelină,curăţate (frunzele interioare de un verde pal trebuie păstrate)

2 căţei de usturoi,descojiţi

1 legătură de pătrunjel,frunzele separate de tulpini

ulei de măsline extravirgin

1 ardei roşu mic,uscat sau proaspăt

800 g roşii potrivite,de la conservă sau proaspete

425 ml supă de pui

sare grunjoasă

piper negru măcinat

zeama de la 1 lămâie