Tartă cu ardei copţi

1 55106 original jpg jpeg

Ce ai nevoie: pentru aluat: › 200 g făină › 100 g unt › 1 praf de sare; pentru umplutură: › 5 ardei graşi roşii › 2-3 căţei usturoi › 2 linguri ulei › 200 g mozzarella (sau alt tip de brânză) › 4-5 frunze de busuioc verde › 3 ouă › 4 linguri lapte › sare › piper

Cum se prepară:

Pentru aluat,se amestecă făina cu sarea şi untul rece. Se adaugă două linguri de apă rece dacă este nevoie şi se frământă un aluat omogen. Se înveleşte în folie alimentară şi se lasă să se odihnească la rece 30 de minute.

Între timp,se introduc ardeii în cuptorul preîncălzit până coaja devine maronie,după care se introduc într-o pungă de plastic pentru 5 minute. Se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie fâşii. Se presară cu usturoiul pisat,se stropesc cu ulei,se presară cu sare şi piper,după gust,şi se amestecă.

Aluatul se întinde şi se îmbracă cu el o formă de tartă,ridicând bine pe margini. Se acoperă centrul cu hârtie de copt şi se pun boabe de fasole. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute. Se scot boabele şi hârtia şi se pune ardeiul gras. Se presară brânza rasă şi busuiocul tocat.

Ouăle se bat cu laptele şi cu un praf de sare,se toarnă peste ardei,şi se introduce din nou în cuptor pentru alte 30-40 de minute. Se serveşte caldă,dar şi rece.Recente