Tartă cu brânză şi prune

Pentru o tavă de tartă cu brânză şi prune, pentru aluat ai nevoie de 220 g făină, 110 g unt nesărat, 1 vârf cuţit de sare, 50 g zahăr tos, 1 ou bătut. Pentru cremă, trebuie să foloseşti 200 g brânză de vaci, 100 g zahăr, 2 ouă, 100 ml smântână, esenţă vanilie, zeama de la o lămâie, 300 g prune şi pentru uns 20 g unt.
Cum se prepară tartă cu brânză şi prune:
Într-un vas pui făina cernută şi sarea.
Separat,mixezi untul şi zahărul. Adaugi oul bătut şi mixezi în continuare,până când acesta este complet încorporat. Adaugi făina şi amesteci până se formează un aluat,pe care-l împachetezi într-o folie alimentară. Ţii la frigider 20 de minute
Scoţi aluatul şi-l întinzi. Ungi o formă de tartă cu unt şi pui aluatul. Împachetezi tarta cu folie de aluminiu şi o dai la frigider 20 de minute. Scoţi tava,pui hârtie de copt peste aluat şi presari boabe de fasole sau de orez. Laşi la cuptor până se rumeneşte aluatul. Scoţi tava din cuptor,dai la o parte hârtia de copt şi laşi să se răcească.
Mixezi brânza de vaci până devine pufoasă. Adaugi zahărul şi mixezi până când acesta se topeşte. Încorporezi ouăle,smântâna,esenţa de vanilie,zeama de lămâie până obţii o cremă spumoasă şi moale.
Cureţi prunele de sâmburi şi le tai jumătăţi. Torni crema peste aluatul răcit şi aşezi prunele deasupra. Laşi tarta cu brânză şi prune la cuptor 30-35 de minute.
sursa foto:Profimedia