Tartă cu caise

1 82366 original jpg jpeg

Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 TARTĂ

Ai nevoie de

Pentru aluat

300 g unt80 g zahăr pudră2 ouă1 pliculeţ praf de copt2 pliculeţe zahăr vanilat1 linguriţă coajă de lămâie bio1 linguriţă zeamă de lămâiefăină cât cuprinde50 g migdale măcinate Pentru umplutură

gem de caise, după gust

80 g fistic mărunţit

8-9 caise, tăiate jumătăţi

Pentru decor

zahăr pudră

Separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă. Separat, amesteci bine gălbenuşurile cu cele două tipuri de zahăr, apoi adaugi untul moale, amestecând continuu. Albuşurile bătute le pui peste gălbenuşuri astfel: pui o lingură de albuş, amesteci, altă lingură, amesteci şi repeţi până termini spuma.

Praful de copt îl stingi cu puţină zeamă de lămâie şi îl adaugi la aluat. Încorporezi făina şi migdalele măcinate, apoi frămânţi.

Întinzi aluatul în două foi rotunde. Pe una o pui pe fundul formei de tartă, îmbrăcând şi marginile. Pui un strat de gem de caise, netezeşti, aşezi jumătăţi de caise, presari fistic şi acoperi cu a doua foaie de aluat. Dai la cuptor la 180 °C, 30 minute. După ce s-a răcit, decorezi tarta cu zahăr pudră.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg