Tartă cu caise
Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 TARTĂ
Ai nevoie de
Pentru aluat
300 g unt80 g zahăr pudră2 ouă1 pliculeţ praf de copt2 pliculeţe zahăr vanilat1 linguriţă coajă de lămâie bio1 linguriţă zeamă de lămâiefăină cât cuprinde50 g migdale măcinate Pentru umplutură
gem de caise, după gust
80 g fistic mărunţit
8-9 caise, tăiate jumătăţi
Pentru decor
zahăr pudră
Separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă. Separat, amesteci bine gălbenuşurile cu cele două tipuri de zahăr, apoi adaugi untul moale, amestecând continuu. Albuşurile bătute le pui peste gălbenuşuri astfel: pui o lingură de albuş, amesteci, altă lingură, amesteci şi repeţi până termini spuma.
Praful de copt îl stingi cu puţină zeamă de lămâie şi îl adaugi la aluat. Încorporezi făina şi migdalele măcinate, apoi frămânţi.
Întinzi aluatul în două foi rotunde. Pe una o pui pe fundul formei de tartă, îmbrăcând şi marginile. Pui un strat de gem de caise, netezeşti, aşezi jumătăţi de caise, presari fistic şi acoperi cu a doua foaie de aluat. Dai la cuptor la 180 °C, 30 minute. După ce s-a răcit, decorezi tarta cu zahăr pudră.