Tartă cu cremă de dovleac şi nuci, desertul perfect
Cu greu te vei putea opri la o felie din această delicioasă tartă cu dovleac.
Ai nevoie de
Pentru aluat
60 g zahăr
75 g unt rece
2 ouă
300 g făină
1 praf de sare
1-2 linguri de apă rece
Pentru umplutură
200 g piure de dovleac
3 linguri zahăr
1 linguriţă rasă scorţişoară
2 linguri nuci zdrobite
Pentru decor
100 g nucă pisată
Cum se prepară tarta
Pentru aluat, amesteci zahărul împreună cu untul până obţii o cremă. Încorporezi ouăle, făina şi sarea şi frămânţi bine. Dacă este nevoie torni apa. Aluatul îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider 30 de minute. Amesteci piureul de dovleac împreună cu zahărul, scorţişoara şi nucile. Întinzi aluatul într-o formă rotundă şi tapetată, inclusiv pe pereţi, apoi torni umplutura. O nivelezi şi o dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute. Decorezi, la final, cu nuca pisată.