Tartă cu cremă de dovleac şi nuci, desertul perfect

1 77699 original jpg jpeg

Cu greu te vei putea opri la o felie din această delicioasă tartă cu dovleac.

Ai nevoie de

Pentru aluat

60 g zahăr

75 g unt rece

2 ouă

300 g făină

1 praf de sare

1-2 linguri de apă rece

Pentru umplutură

200 g piure de dovleac

3 linguri zahăr

1 linguriţă rasă scorţişoară

2 linguri nuci zdrobite

Pentru decor

100 g nucă pisată

Cum se prepară tarta

Pentru aluat, amesteci zahărul împreună cu untul până obţii o cremă. Încorporezi ouăle, făina şi sarea şi frămânţi bine. Dacă este nevoie torni apa. Aluatul îl înfăşori în folie şi îl dai la frigider 30 de minute. Amesteci piureul de dovleac împreună cu zahărul, scorţişoara şi nucile. Întinzi aluatul într-o formă rotundă şi tapetată, inclusiv pe pereţi, apoi torni umplutura. O nivelezi şi o dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute. Decorezi, la final, cu nuca pisată.