Tartă cu cremă de vanilie şi ciocolată
Este greu să alegi între două creme: de ciocolată şi de vanilie. Noi îţi propunem o tartă cu cremă de vanilie şi ciocolată care să le conţină pe ambele şi din care să nu lipsească nici zmeura, un fruct atât de îndrăgit vara. Iată cum o prepari, pas cu pas!
Pentru o tavă,pe care o prepari în 100 de minute,ai nevoie de mai multe ingrediente-cheie. Astfel,pentru blat:250 g zahăr pudră,5 linguri ulei,6 ouă,250 g făină,1 praf sare;pentru creme:500 ml lapte,50 g zahăr,3 gălbenuşuri,50 g făină,2 pliculeţe zahăr vanilat,2 linguri cacao,50 g ciocolată. ar pentru decor de 100 g zmeură şi de 50 g fulgi de migdale.
Pasul 1
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare,apoi torni în ploaie zahărul. Separat,freci gălbenuşurile,ca la maioneză,cu uleiul. Încorporezi,alternativ,în albuşuri făina şi gălbenuşurile astfel:o lingură de făină,mixezi,o lingură de gălbenuş şi iar mixezi. Procedezi aşa până termini toate ingredientele. Tapetezi o formă de tort,torni compoziţia şi o dai la cuptor.
Pasul 2
Pui într-o cratiţă pe foc 350 ml de lapte. Freci gălbenuşurile cu zahărul,zahărul vanilat şi făina şi când s-au omogenizat torni restul de lapte. Când laptele de pe foc începe să fiarbă adaugi compoziţia de gălbenuşuri. Amesteci constant până se îngroaşă şi o împarţi în jumătate.
Pasul 3
În jumătate din compoziţie adaugi cacaua şi ciocolata ruptă bucăţi cât mai mici şi amesteci până se omogenizează. Laşi să se răcească.
Pasul 4
Torni crema de vanilie în poş şi o pui în formă de cerc peste blat. Procedezi la fel şi cu crema de ciocolată. Deasupra decorezi tarta cu cremă de vanilie şi ciocolată cu zmeură şi fulgi de migdale.