Tartă cu mazăre

Pentru după-amiezele în care eşti în căutarea unei reţete simple şi de efect, tarta cu mazăre este posibil să fie exact ceea ce ţi-ai dori.
Ingrediente
Pentru aluat
450 g făină
1 plic praf de copt
3 gălbenuşuri
250 g unt
250 g smântână
Pentru umplutură
300 g mazăre congelată
1 l apă
sare
2 morcovi
500 g brânză
3 ouă
2-3 linguri smântână
Preparare
Pentru aluat,amesteci făina cu praful de copt stins,apoi,încorporezi gălbenuşurile bătute,untul şi smântâna. Dai aluatul la frigider 30 de minute.
Pui mazărea la opărit 5 minute în apă fiartă cu sare. O laşi la scurs. Între timp,fierbi morcovii,apoi îi laşi la răcorit. Razi 400 g de brânză,o adaugi peste ouăle bătute şi o omogenizezi cu smântâna.
Tai morcovii cubuleţe. După ce întinzi aluatul,îl aşezi într-o tavă rotundă,unsă cu unt. Torni umplutura,adaugi morcovii şi mazărea. Razi deasupra brânaza rămasă şi dai totul la cuptor până se rumeneşte.