Tartă cu mazăre

1 68570 original jpg jpeg

Pentru după-amiezele în care eşti în căutarea unei reţete simple şi de efect, tarta cu mazăre este posibil să fie exact ceea ce ţi-ai dori.

Ingrediente

Pentru aluat

450 g făină

1 plic praf de copt

3 gălbenuşuri

250 g unt

250 g smântână

Pentru umplutură

300 g mazăre congelată

1 l apă

sare

2 morcovi

500 g brânză

3 ouă

2-3 linguri smântână

Preparare

Pentru aluat,amesteci făina cu praful de copt stins,apoi,încorporezi gălbenuşurile bătute,untul şi smântâna. Dai aluatul la frigider 30 de minute.

Pui mazărea la opărit 5 minute în apă fiartă cu sare. O laşi la scurs. Între timp,fierbi morcovii,apoi îi laşi la răcorit. Razi 400 g de brânză,o adaugi peste ouăle bătute şi o omogenizezi cu smântâna.

Tai morcovii cubuleţe. După ce întinzi aluatul,îl aşezi într-o tavă rotundă,unsă cu unt. Torni umplutura,adaugi morcovii şi mazărea. Razi deasupra brânaza rămasă şi dai totul la cuptor până se rumeneşte.