Tartă cu piersici şi brânză. Desert cu fructe de sezon
Desertul cremos cu piersici şi cremă de brânză are un gust minunat, fructat. În combinație cu o bază crocantă, cucereşte pe oricine.
Această tartă cu piersici este ca combinația perfectă de cheesecake și plăcintă proaspătă cu piersici. Răcoritoare, cu un strat de cremă de brânză acoperit cu umplutură dulce de piersici, tarta poate fi servită cu îngheţată sau frişcă.
Dacă nu vrei să porneşti deloc cuptorul, prepară blatul din biscuiţi şi unt. Este de ajuns să-l pui la rece şi să-l acoperi cu cremă de brânză şi piersici.
Încearcă şi diferite combinații de fructe! Poți încerca diferite fructe cu sâmburi, prune sau nectarine. De asemenea, ai putea adăuga la piersici o cană de zmeură ori mure proaspete pentru un gust puţin acrișor și un plus de culoare.
Ingrediente pentru şase-opt porţii
1 ou
115 g de unt
170 g zahăr
250 g făină
150 g cremă de brânză
½ linguriţă coajă de portocală
1 linguriţă esenţă de vanilie
4 piersici
Te-ar mai putea interesa: Desert rece, la pahar, simplu de făcut: mousse de piersici, ornat cu căpşuni
Cum să faci tartă cu piersici
Baţi oul, adaugi untul, 130 g zahăr şi amesteci. Încorporezi făina, apoi transferi aluatul într-o formă de tartă unsă şi tapetată.
Presezi cu palmele pentru a crea un strat uniform, inclusiv pe margini. Înţepi aluatul din loc în loc cu o furculiţă. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.
Cureţi piersicile de coajă şi le feliezi. Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu coaja de portocală, restul de zahăr și esenţa de vanilie.
Vezi şi: Dieta cu piersici - Slăbeşti cinci kilograme, în cinci zile, fără să te înfometezi
Întinzi amestecul pe aluatul copt şi răcit. Așezi feliile de piersici deasupra umpluturii. O laşi la rece cel puţin o oră înainte de servire.
FOTO: SHutterstock