Tartă cu varză
![1 67929 original jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-2/295d511d-0f6f-4b22-a286-c92665eacb5b/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Pentru un prânz sau o cină gustoasă şi săţioasă alături de cei dragi, tarta cu varză acră, bacon şi carne afumată este o idee de luat în considerare. În circa o oră şi jumătate ai gata şase porţii de tartă.
Ingrediente
100 g bacon
1 ceapă
200 g carne afumată
Top of Form
500 g varză murată
1 cartof
chimen
1 pachet aluat foitaj
făină
200 g smântână
50 ml lapte
2 ouă
sare
piper
ceapă verde
Preparare
1. Tai în cuburi mici baconul şi-l căleşti împreună cu ceapa mărunţită. Adaugi cubuleţe de carne afumată,varza tocată şi scursă,cartoful ras fin şi chimen,după gust. Lasă-le la foc până se evaporă aproape tot lichidul. Laşi amestecul la răcit.
2. Între timp,presari făină pe o planşetă şi întinzi aluatul. Tapetezi cu hârtie de copt o formă rotundă,pentru tartă,şi întinzi aluatul în ea. Pentru a îndepărta marginile,rulezi un făcăleţ deasupra formei. Înţepi aluatul cu furculiţă,apoi pui compoziţia de varză.
3. Într-un castron,omogenizezi smântâna,ouăle,laptele,puţină sare şi piper,apoi le adaugi peste tartă. Din aluatul rămas faci câteva benzi pe care le aşezi deasupra,sub forma unei grilaj. Laşi tarta la copt 35-40 de minute. O porţionezi după ce s-a răcit complet şi o serveşti cu ceapă verde mărunţită.