Tarte cu praz

1 58769 original jpg jpeg

Ai nevoie de- Pentru aluat: 150 g făină, 1 praf de sare, 1 ou, 100 g unt, 1-2 linguriţe apă rece.

Pentru umplutură:30 g unt,2 fire de praz,1 linguriţă zahăr,1 praf de sare,1 praf de piper,100 g caşcaval,2 ouă.

 Cum se prepară

Amesteci făina,sarea şi untul până când compoziţia devine fărâmicioasă. Baţi oul cu 1-2 linguriţe de apă rece şi amesteci,până când aluatul devine omogen. Laşi la rece pentru 30 de minute. 

Tai mărunt prazul până la frunze. Pui într-o strecurătoare şi speli sub jet de apă. Laşi la scurs.  Separat,topeşti untul şi adaugi prazul. Presari zahărul şi ţii la foc mic 10 minute. Adaugi sarea şi piperul. Încingi cuptorul. Porţionezi aluatul în 4 părţi. Întinzi bine pe toată suprafaţa formei,în care ai pus hârtie de copt.

Înţepi cu furculiţa din loc în loc şi laşi să se coacă 20 de minute. Împarţi compoziţia de praz în cele 4 forme şi torni ouăle bătute. Presari caşcaval ras. Dai la cuptor pentru 25 de minute. Le laşi să se răcească la temperatura camerei.