Te poţi bucura de fructul verii şi în sezonul rece! Cum prepari cea mai bună dulceaţă de pepene roşu

1 82780 original jpg jpeg

Pepenele roşu este fructul vedetă al verii, fiind gustarea perfectă pentru zilele călduroase. Ne potoleşte setea şi ne încântă mirosul şi papilele gustative, fiind totodată cel mai puternic diuretic. Însă nu doar miezul dulce trebuie să ne încânte. Coaja se poate transforma într-o dulceaţă fină, cu un gust deosebit. Iată cum se prepară dulceaţa de d

Dulceaţa de pepene roşu se prepară foarte simplu şi este extrem de gustoasă! 

Ingrediente 

  •  1 kg coajă de pepene verde
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 2 lămâi 
  • 250 g oţet 
  • zahăr vanilinat sau esenţă de vanilie 

Mod de preparare

Pepenele se curăţă de seminţe şi se decojeşte, astfel încât să rămână doar partea albă şi puţin din miez. Puteţi păstra cojile în congelator până când strângeţi cantitatea necesară. 

Tăiaţi cojile în cubuleţe şi puneţi-le într-o oală, împreună cu oţetul şi 1.5 l de apă. Aceste se fierb până când devin transparente şi strălucitoare. 

Când sunt gata, se adaugă apă rece, apoi se scurg bine. Dintr-o jumătate de litru de apă şi zahăr se prepară un sirop, care se adaugă peste pepene, alături de lămâia stoarsă. Puteţi adăuga vanilie, cuişoare, scorţişoară sau alte arome, după gust.

Toate ingredientele se fierb apoi la foc mic, până când se îngroaşă. Rezultatul este cu totul deosebit. Dulceaţa de pepene roşu merge de minune la clătite sau la cornuleţe.