Ţi-e poftă de peşte? Prepară o reţetă de hering marinat

Pentru zilele în care ai poftă să mănânci peşte, îţi recomandăm această reţetă de hering marinat.
De ce ai nevoie pentru hering marinat
1 kg hering congelat
100 ml oţet
250 ml apă
50 ml ulei
2 foi dafin
1 linguriţă boabe piper negru
3-4 boabe ienibahar
seminţe de muştar
crenguţe de oregano
1 linguriţă sare
1 varză
1 lămâie
mărar
Cum se prepară hering marinat
Cureţi heringii de intestine,le îndepărtezi capetele şi aripioarele,îi speli cu apă rece,îi scurgi bine,apoi îi tai rondele de 2 cm şi îi laşi să stea la rece până prepari marinata.
Separat,pui la fiert apa cu oţetul,uleiul şi condimentele,apoi laşi să se răcească. Aşezi bucăţile de peşte în borcane potrivite ca mărime,turnând treptat şi marinata,după fiecare strat de peşte. La final,aşezi crenguţe verzi de oregano. Închizi borcanele cu capace filetate şi ţii la rece 4-5 zile.
Poţi servi heringul marinat ca atare sau,dacă vrei,cu o salată de varză albă tăiată fin,stropită cu puţin ulei,cu zeamă de lămâie şi cu mărar.