Ruladă cu kiwi

1 79633 original jpg jpeg

Un desert-dulce acrişor, din care nu lipsesc frişca şi unul dintre cele mai bune fructe ale iernii, kiwi.

Ai nevoie de

Pentru blat

4 ouă2 linguri ulei4 linguri zahăr1 praf sare4 linguri făină1 plic praf de copt

Pentru cremă

250 ml frişcă lichidă

1 plic întăritor de frişcă

100 g ciocolată albă

1 linguriţă esenţă de vanilie

2-3 kiwi

Pentru decor

fulgi de migdale

Cum se prepară rulada

Freci gălbenuşurile cu uleiul până se albesc. Separat, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, sarea şi mixezi, apoi torni gălbenuşurile peste spumă şi omogenizezi. Încorporezi făina şi praful de copt. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptorul încins un sfert de oră. Îl transferi pe un şervet umed şi îl rulezi.

Baţi frişca, adaugi întăritorul şi mixezi în continuare. Topeşti ciocolata pe baie de aburi. O laşi puţin la răcorit, o torni peste frişcă, împreună cu esenţa, apoi amesteci. Tai kiwi cubuleţe. Derulezi blatul, întinzi crema în strat uniform şi dai deoparte  puţină pentru decor. Aşezi din loc în loc kiwi şi rulezi. Îmbraci rulada în crema păstrată şi în fulgi de migdale, apoi o dai la rece.