Tocăniţă de soia

1 80619 original jpg jpeg

Dacă ţii post şi nu ştii ce reţete să mai pregăteşti, atunci această reţetă de tocăniţă de soia e cea mai bună idee.

Dificultate medie

Preparare 30’

2 porţii

Ai nevoie de 

100 g soia cuburi

100 g alune

3 cepe tăiate julien

15 g ghimbir curăţat şi feliat

2 căţei usturoi mărunţiţi

3 ardei iuţi uscaţi

sare, după gust

piper, după gust

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Fierbi cuburile de soia conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs. Prăjeşti alunele, la foc mic, 3-4 minute, şi le aşezi pe hârtie absorbantă. Adaugi cuburile de soia în tigaie, până se pătrund, le iei de pe foc şi le laşi la scurs. Căleşti în acelaşi ulei ceapa, ghimbirul, usturoiul şi ardeii iuţi. Pui din nou soia în tigaie, potriveşti gustul cu sare şi piper, amesteci şi adaugi arahidele, mai laşi 2 minute şi opreşti focul.