Tort cu bezea şi ciocolată

1 75395 original jpg jpeg

Prăjitura Pavlova se prepară din blaturi suprapuse de bezea, peste care se adaugă frişcă şi fructe. Desertul a fost creat în onoarea balerinei ruse Anna Pavlova, în timpul turneelor din Australia şi Noua Zeelandă din anii 1920. Iată o reţetă rapidă şi gustoasă, care îţi va încânta papilele gustative.

Ai nevoie de

Pentru blat4 albuşuri150 g zahăr1 praf de sare1 linguriţă zeamă de lămâiePentru cremă300 g frişcă200 g ciocolată neagrăzmeură

Dai drumul la cuptor. Desenezi pe o foaie de hârtie de copt trei cercuri de dimensiuni diferite, apoi le aşezi într-o tavă de cuptor.

Baţi albuşurile, la temperatura camerei, spumă tare cu zahărul, sarea şi zeama de lămâie. Pui bezeaua în cele trei cercuri şi le nivelezi, apoi dai tava la cuptor, la foc mediu aproximativ o oră şi jumătate. Opreşti focul şi laşi bezeaua să se răcească în cuptor.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata şi o amesteci cu frişca bătută. Pui crema pe balturile mai mari, aşezi deasupra cel mai mic blat şi decorezi cu zmeură.