Tort cu bezea şi ciocolată

1 75395 original jpg jpeg

Prăjitura Pavlova se prepară din blaturi suprapuse de bezea, peste care se adaugă frişcă şi fructe. Desertul a fost creat în onoarea balerinei ruse Anna Pavlova, în timpul turneelor din Australia şi Noua Zeelandă din anii 1920. Iată o reţetă rapidă şi gustoasă, care îţi va încânta papilele gustative.

Ai nevoie de

Pentru blat4 albuşuri150 g zahăr1 praf de sare1 linguriţă zeamă de lămâiePentru cremă300 g frişcă200 g ciocolată neagrăzmeură

Dai drumul la cuptor. Desenezi pe o foaie de hârtie de copt trei cercuri de dimensiuni diferite, apoi le aşezi într-o tavă de cuptor.

Baţi albuşurile, la temperatura camerei, spumă tare cu zahărul, sarea şi zeama de lămâie. Pui bezeaua în cele trei cercuri şi le nivelezi, apoi dai tava la cuptor, la foc mediu aproximativ o oră şi jumătate. Opreşti focul şi laşi bezeaua să se răcească în cuptor.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata şi o amesteci cu frişca bătută. Pui crema pe balturile mai mari, aşezi deasupra cel mai mic blat şi decorezi cu zmeură.



Recente

Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg