Tort cu ciocolată

1 72414 original jpg jpeg

Pentru blat, ai nevoie de 200 g făină, 2 linguri cacao, 125 g unt, 1 gălbenuş. Pentru umplutură, ingredientele sunt: 500 g brânză de vaci, 100 g smântână grasă pentru frişcă, 3 gălbenuşuri, 200 g ciocolată menaj, 1 plic zahăr vanilat, 100 g zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie şi coaja de la o lămâie.

Pasul 1

e25135afd2b9ed759567d2282cc1a1e2 jpg jpeg

Într-un vas sau pe un blat de lucru cerni făina cu cacaua,peste care pui untul tăiat bucăţi  mici şi amesteci. Adaugi un gălbenuş şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.

Pasul 2

c0f588fc9e5137e378e8557b89260428 jpg jpeg

Pui brânza de vaci într-un vas,adaugi coaja,zeama de lămâieşi gălbenuşurile. Adaugi zahărul tos şi pliculeţul de zahăr vanilat şi amesteci.

Citeşte şi:

Tort „răsturnat“ cu ananas

Tort cu rom

Tort răcoros cu iaurt

Pasul 3

f366520f70ac4c03705f271cf47944c4 jpg jpeg

Baţi frişca şi o încorporezi,de jos în sus şi laşi crema deoparte. Scoţi aluatul şi-l întinzi cu sucitorul. Tapetezi o formă de tort şi pui aluatul numai pe fundul tăvii. Pui umplutura şi nivelezi.

Pasul 4

842abec631246d7ba990322f463d072d jpg jpeg

Dai toată ciocolata menaj prin răzătoare deasupra tortului. Bagi tava la cuptorul încins 35-40 de minute.