Tort cu ciocolată şi banane

Dacă ai o zi festivă în familie şi vrei să prepari un tort cu totul special, îţi oferim în cele de mai jos o reţetă cu ciocolată.
Ai nevoie de
Pentru blat
3 ouă3 linguri zahăr3 linguri cacao2 linguri făină1 esenţă de rom1 praf de sare
Pentru cremă
1 l frişcă lichidă
4 linguri cacao
8 linguri zahăr
5 ouă
2 pliculeţe gelatină
1 esenţă de rom
4 banane
Pentru decor
50 g ciocolată albă
50 g ciocolată neagră
100 g nucă măcinată
Pentru blat,separi albuşurile de gălbenuşuri,baţi albuşurile spumă tare cu sarea şi zahărul. Adaugi treptat gălbenuşurile şi,la final,cacaua,esenţa şi făina. Tapetezi o formă de tort şi torni blatul. Îl ţii la cuptor până trece testul scobitorii.
Pentru cremă,baţi frişca,adaugi esenţa,cacaua şi,după ce s-au omogenizat,o dai la rece. Freci ouăle cu zahărul şi le aşezi pe baie de aburi,amestecând până se îngroaşă. Laşi crema la răcit. Încorporezi frişca în crema de ouă şi adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Aşezi peste blat bananele descojite,torni crema,o nivelezi şi dai tortul la rece peste noapte. A doua zi îl scoţi din formă şi-l decorezi pe margini cu nucă măcinată,iar deasupra razi ciocolată.
Sursă foto:Profimedia