Tort cu cremă de coacăze roşii

1 67527 original jpg jpeg

Dacă partenerul tău este un împătimit al dulciurilor, fă-i o surpriză de Sfântul Valentin sau de Dragobete şi pregăteşte un tort în formă de inimă ornat cu fructe.

Ingrediente

Pentru blat

5 ouă

100 g zahăr

150 g făină

15 g zahăr ars

1 linguriţă unt

1 pahar apă

cacao

Pentru umplutură

50 g coacăze roşii

3 linguri zahăr

1 lingură amidon

3 linguri apă

Pentru sirop

250 ml apă

200 g zahăr

1 fiolă esenţă rom

Pentru glazură

1 l smântână dulce 32%

2 pahare zahăr pudră

1 plic întăritor de frişcă

coacăze roşii,pentru decor

Preparare

Freci gălbenuşurile cu două treimi din cantitatea de zahăr. Adaugi apa şi zahărul ars,amestecând bine până se topeşte zahărul. Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr. Torni peste gălbenuşuri,amesteci cu grijă,apoi încorporezi untul,făina şi cacaua. Torni compoziţia într-o formă de inimă sau în una rotundă,urmând să tai apoi blatul în formă de inimă. Tapetezi forma şi laşi blatul la copt 30 de minute. Când e gata,răstorni blatul pe o planşetă dată cu făină şi-l laşi la răcit.

Pentru umplutură,speli coacăzele şi pui deoparte câteva pentru decor. Le adaugi zahăr,apoi le pui pe foc. Le laşi să fiarbă 5 minute sau până se înmoaie bine. Păstrezi puţin sirop lăsat de coacăze pentru glazură. Amesteci amidonul cu apa şi le torni peste coacăze. În circa 2 minute compoziţia se va îngroşa.

Pentru sirop,fierbi apa cu zahărul şi cu esenţa de rom până se leagă,după care-l dai la răcit. Tai blatul pe jumătate şi însiropezi prima felie pusă pe platou. Întinzi umplutura,aşezi peste ea a doua felie de blat. După însiropare pregăteşti glazura.

Pentru glazură,într-un bol adânc,mixezi smântâna rece. După 3-5 minute,pui zahărul pudră şi continui să amesteci până se întăreşte. Adaugi întăritorul de frişcă şi siropul păstrat de la coacăze. Acoperi tortul cu frişcă şi decorezi cu coacăze roşii.