Tort cu frişcă

1 58408 original jpg jpeg

Pentru aluat, ai nevoie de: 3 rădăcini păstârnac,1 măr, 1 portocală, 100 g nuci, 1 pachet unt, 2 linguri zahăr brun, 3 ouă, 1 plic praf de copt, 500 g făină. Pentru cremă: 250 g smântână pentru frişcă, 2 linguri zahăr pudră, esenţă rom, 1 pliculeţ întăritor frişcă

Pasul 1

b4711d24e5a3f84518e9cf73020e8d24 jpg jpeg

Cureţi păstârnacul şi mărul şi le dai prin răzătoare. Speli portocala,dai coaja prin răzătoare,după care o tai în două. Faci un suc din cele două jumătăţi. Pui păstârnacul şi mărul răzuite într-un bol,peste care adaugi coaja de portocala şi sucul. Marunţeşti nucile şi le adaugi în vasul cu păstârnacul şi mărul răzuite.

Pasul 2

2dbe5c2d8b9ba0786931dd4b06c1c338 jpg jpeg

Într-un vas,pui untul,peste care adaugi două linguri de zahăr brun. Pui ouăle pe rând şi mixezi. La final,adaugi esenţa de rom.

Pasul 3

9c626c32a7653ebf45917c17fbb79559 jpg jpeg

Separat,amesteci făina cu praful de copt,apoi o torni în vasul în care ai mixat untul cu ouăle. Amesteci şi adaugi şi păstârnacul şi mărul răzuite. Tapetezi cu hârtie de copt o formă rotundă cu pereţii detaşabili şi torni compoziţia. Laşi la copt 35 de minute sau până trece testul scobitorii.

Pasul 4

8675f33a39a20e0923ada165049aed5b jpg jpeg

Într-un bol,pui smântâna,1 lingură de zahăr pudră şi esenţa de rom. Mixezi până obţii frişca,adaugi întăritorul,bătând continuu. Tai blatul în două părţi şi întinzi frişca. Peste stratul de frişcă pui şi celălalt blat. Ornezi cu zahăr pudră.