Tort cu frişcă şi ciocolată

1 58756 original jpg jpeg

Ai nevoie de: Pentru blatul 1:60 g unt, 100 g făină,30 g zahăr pudră, 1 gălbenuş

Pentru blatul2:4 ouă,175 g zahăr pudră,200 g făină,1/2 linguriţă praf de copt

Pentru cremă:500 ml frişcă lichidă,2 plicuri zahăr vanilat,200 g ciocolată cu lapte,aşchii de ciocolată albă pentru decor

1 Pentru blatul 1,se taie untul bucăţi mici,se adaugă făina cernută cu zahărul pudră,gălbenuşul şi se frământă un aluat neted. Se lasă la rece aproximativ 30 de minute. 

2 Se întinde aluatul într-o foaie rotundă cu diametrul de 22 cm şi se aşază într-o formă cu pereţi detaşabili. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.Se lasă să se răcească. 

3 Pentru blatul 2,se bat albuşurile spumă tare cu zahărul,se adaugă gălbenuşurile treptat şi se încorporează uşor făina cernută cu praful de copt,amestecând de jos în sus. Se toarnă compoziţia în forma în care s-a copt primul blat şi se coace 30 de minute. După ce se răceşte,se taie în două.

4 Se topeşte ciocolata pe baie de aburi şi jumătate se întinde pe blatul 1. Se aşază prima parte din  blatul 2 şi se pune jumătate din frişca bătută cu zahărul vanilat. Se acoperă cu blatul rămas,se pune deasupra ciocolata topită şi se decorează cu frişca rămasă. Se presară aşchii de ciocolată.