Tort de ciocolată cu smochine

1 65725 original jpg jpeg

Smochinele vin din regiunea mediteraneană şi sunt tratate în toate bucătăriile lumii ca ­nişte adevărate delicatese. Fruct fragil, cu un gust dulce şi delicat, smochina este vedeta reţetelor sofisticate, dar şi a ­celor simple.

Există două specii:cele verzi şi cele ­violete. Cum le poţi prepara? Combinate cu cremă de ciocolată sau de caramel,în tarte şi în prăjituri. Dar pot fi ingre­dientul principal pentru un sos dulce-acrişor pregătit pentru friptura de raţă,de gâscă sau de vânat. Ele pot intra foarte bine în combinaţii sărate. Cele mai cunoscute sunt gustările cu brânzeturi sărate franţuzeşti,smochine dulci ca mierea şi un vin roşu sec.

Ingrediente (1 tort)

 

Pentru blat

100 g făină

80 g zahăr pudră

1 linguriţă praf de copt

50 g cacao

100 g unt

1 pachet zahăr vanilat

1 gălbenuş

Pentru umplutură

2 ouă+1 albuş

500 g brânză de vaci

200 g zahăr

2 linguri zahăr vanilat

200 g ciocolată menaj

150 ml smântână dulce

Pentru decor

3 smochine proaspete

1 linguriţă fistic tocat (sau orice fructe doreşti)