Tort de mere şi cremă cappuccino
Pentru tort de mere şi cremă cappuccino ai nevoie de - Pentru blat: 3 ouă, 1 pachet zahăr vanilat, 80 g zahăr pudră, 80 g făină. Pentru umplutura de mere: 300 ml apă, 3 mere, 100 g zahăr, 1 pachet cu praf de budincă de vanilie.
Pentru crema de cappuccino:250 g brânză de vaci,100 g zahăr pudră,4 linguriţe ness,10 g gelatină,250 ml frişcă lichidă. Pentru glazură:100 g frişcă lichidă,100 g ciocolată neagră.
Dificultate micăPreparare 105′Pentru 8 porţii
Cum se prepară tort de mere şi cremă cappuccino
Pentru blat,mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi le adaugi treptat în albuşurile bătute spumă tare cu zahărul pudră. Adaugi făina cernută şi amesteci uşor,de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili cu diametrul de 26 cm unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 de minute. Îl laşi să se răcească şi îl tai în două.
Aşezi pe un platou o foaie de blat.
Pentru crema de cappuccino,baţi frişca împreună cu zahărul pudră. Prepari gelatina potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Mixezi brânza de vaci cu nessul,frişca şi gelatin,apoi o aşezi în strat gros foia de blat. Laşi 30 de minute la frigider.
Cureţi merele de coajă şi de seminţe,le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă cu zahărul şi 300 ml de apă. Laşi să se înmoaie puţin,pui praful de budincă dizolvat în puţină apă,amesteci şi laşi pe foc încă două minute. Torni umplutura de mere peste cremă.
Pentru glazură,pui frişca pe foc,apoi adaugi ciocolată ruptă în bucăţi mici. Amesteci până când se topeşte ciocolata şi o iei de pe foc.
Decorezi blatul cu glazura de ciocolată şi laşi tortul la rece câteva ore. Ornezi acest tort de mere si crema de cappuccino după dorinţă.