Tort fin

1 58668 original jpg jpeg

Ai nevoie de: Pentru blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 100 g ciocolată de menaj, 3 linguri ulei, 3 linguri nucă măcinată, 2 linguri cacao, 3 linguri făină, 1 pliculeţ praf de copt.

Pentru sirop:200 g zahăr,250 ml apă,1 esenţă de rom

Pentru cremă:150 g zahăr,100 g margarină,3 ouă,300 ml frişcă

Pentru decor:100 ml frişcă,bomboane de caramelCum se prepară:

1 Se bat ­albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahăr. Se adaugă gălbenuşurile pe rând,ciocolata topită cu ­uleiul,nuca măcinată şi cacaua. Se încorporează uşor făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace,la foc mic,30-40 de minute. Se ­lasă să se răcească.

2 Pentru sirop,se caramelizează zahărul,se adaugă apa şi se ­lasă până se topeşte zahărul. Se opreşte focul,se adaugă esenţa de rom şi se lasă să se răcească.

3 Margarina moale se amestecă cu ouăle bătute. Se caramelizează zahărul şi se toarnă peste el ouăle cu margarina. Se lasă pe foc până se omogenizează,amestecând continuu. Se dă să se răcească şi se încorporează cu ­mixerul,treptat,în frişca bătută.

4 Se pune crema ­într-un poş şi se aşază în cercuri,începând de la margini,peste blatul însiropat. Se dă la ­rece pentru două ore,se ornează cu floricele din frişcă şi cu bombonele din caramel.