Tort parfait cu ciocolată albă

1 thumbnail jpg jpeg

Îţi doreşti un desert decadent, dar, în acelaşi timp, uşor şi răcoritor? Încearcă acest tort parfait cu ciocolată albă! Noi ne-am lins pe degete!

1 tort

1 h 30'

dificultate medie

Ingrediente

Pentru blat:

5 ouă

125 g făină

125 g zahăr

1 praf de sare

1 plic zahăr vanilat

Pentru parfait:

800 g smântână pentru frişcă 35% grăsime

1 linguriţă coniac

9 gălbenuşuri + 1 ou întreg

200 g zahăr pudră

500 g ciocolată albă de menaj

mandarine din compot

1 lingură cacao

Pasul 1

Bate ouăle cu praful de sare şi cu cele două tipuri de zahăr până ce se deschid la culoare, apoi adaugă făina în ploaie şi amestecă de sus în jos. Răstoarnă compoziţia într-o tavă în care ai aşternut hârtie de copt şi nivelează. Coace blatul 20 de minute la 180 °C. 

Pasul 2

Bate bine gălbenuşurile şi oul întreg cu zahărul pudră, apoi adaugă coniacul. Separat, bate frişca spumă, apoi încorporeaz-o în compoziţia de ouă. Topeşte ciocolata albă la bain-marie, iar când s-a răcit, toarn-o peste cremă, omogenizând uşor. 

Pasul 3

Pune blatul într-o tavă de tort cu pereţi detaşabili, iar deasupra toarnă un sfert din cremă. Aranjează feliile de mandarine, apoi acoperă-le cu un strat subţire de parfait. Restul pune-l într-o tavă dreptunghiulară şi bag-o la frigider. Tot la frigider păstrează şi tortul, până când se întăreşte. 

Pasul 4

Scoate tortul şi compoziţia de parfait din frigider. Îndepărtează inelul metalic al tăvii. Apoi, cu ajutorul unei linguriţe adânci formează mici biluţe de îngheţată şi aşază-le peste tort. La final, presară cacao.