Tort steluţă - perfect pentru masa de Revelion!
Află cum se face acest tort perfect pentru masa de Revelion!
Ai nevoie de:
Pentru blat
2 ouă
175 g zahăr brun
150 ml ulei
200 g făină
1 linguriţă bicarbonat
200 g morcovi
coaja de la 1 portocală
50 g nucă de cocos
50 g nuci
100 g stafide
1 praf scorţişoară
Pentru glazură
200 g ciocolată neagră
50 g smântână
Preparare
Mixezi 3 minute zahărul cu ouăle şi cu uleiul. Separat,amesteci făina cu bicarbonatul şi cu scorţişoara,apoi le încorporezi în cremă.
Dai morcovii de răzătoarea mică şi îi adaugi în compoziţie,urmează nucile sfărâmate,stafidele înmuiate,coaja de portocală şi nuca de cocos. Torni blatul într-o formă tapetată de steluţă sau orice vas vrei şi îl ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.
Îl laşi la răcit. Între timp,topeşti ciocolata pe baie de aburi,dai deoparte,adaugi smântâna şi omogenizezi. Torni glazura peste tort şi decorezi după imaginaţie.
Sursă foto:Profimedia