Tortul de Revelion, un dulce fantastic pe care îl aşteptăm tot anul

1 60802 original jpg jpeg

Cea mai veselă noapte din an, noaptea în care anul vechi cedează locul Noului An, nu ar fi completă dacă nu am avea pe masă un tort delicios şi… fabulos decorat!

Ingrediente:

Pentru aluat:

4 ouă300 ml ulei400 g zahăr pudră2 pliculeţe zahăr vanilat250 g făină1 pliculeţ praf de copt9 g bicarbonat de sodiu350 g morcovi raşiUn vârf de cuţit de sareNuci sau alune de pădure, măcinate

Pentru glazură:

120 g unt cu conţinut redus de grăsime

225 g mascarpone

400 g zahăr pudră

Pentru cremă:

2 gălbenuşuri

100 ml lapte

3 linguri de făină

Coajă şi sucul de la o portocală

120 g zahăr pudra

Dulceaţă de portocale

250 g unt cu conţinut redus de grăsime

Pentru decor:

Felii de portocală, un pumn de fulgi de migdale, decor comestibil

Mod de preparare:

Amestecăm ouăle cu uleiul, zahărul vanilat şi zahărul pudră dat prin sită, adăugăm făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea.

După omogenizare, se adaugă morcovii raşi şi alunele sau nucile măcinate. Se toarnă aluatul într-o formă cu fundul detaşabil (diametru de 28 cm) şi se coace la 180 grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute.

Laptele, gălbenuşurile, făina şi zahărul pudră se amestecă bine şi se pun la fiert. După ce se răceşte crema, se încorporează untul cu conţinut redus de grăsime. Se adaugă coajă şi sucul de portocale când crema este deja rece.

Untul cu conţinut redus de grăsime (la temperatura camerei) şi zahărul pudră se bat bine cu mixerul timp de câteva minute la viteză mare. Se adaugă mascarpone şi se amestecă până obţinem o glazură perfect omogenă.

Când blatul este complet răcit, se taie în trei părţi egale, se ung alternativ cu cremă şi dulceaţă de portocale. Se toarnă glazura, se nivelează şi se decorează după poftă inimii!

Se serveşte la miezul nopţii, alături de o cupă cu şampanie, împreună cu familia şi prietenii!