Trei reţete cu conopidă

1 70308 original jpg jpeg

Chef Ştefan Popescu ne învaţă cum să gătim această legumă delicioasă în trei feluri diferite, care mai de care mai gustos.

Supă-cremă

 

Ingrediente (6-8 porţii)

1 ceapă albă tăiată cuburi

20 g usturoi tocat

50 g pastă de tahina (de susan)

30 ml ulei de măsline/de floarea-soarelui

50 g unt (pentru o cremă vegetariană,nu puneţi unt)

100 g morcov cuburi

100 g ţelină albă cuburi

100 g păstârnac cuburi

300 g conopidă proaspătă spălată şi curăţată

1,6 l de apă (pentru un gust mai deosebit,se pune stock de legume)

sare şi piper după gust

Preparare

Se curăţă toate legumele,se spală şi se taie cuburi. Într-o oală de minimum 2 litri,sotaţi cu ulei de măsline,unt,ceapă şi usturoi,adăugând pe parcurs şi morcovul,ţelina şi păstârnacul. Mai sotaţi câteva minute şi adăugaţi apă sau stock de legume şi asezonaţi după gust. Fierbeţi la foc mediu timp de 25 de minute,apoi adăugaţi conopida şi mai fierbeţi maximum 10 minute. Când este gata,se blendează bine,se adaugă pasta de tahina (de susan) pentru un gust deosebit şi o textură cremoasă. Puteţi servi alături de crutoane.