Trei reţete cu conopidă

Chef Ştefan Popescu ne învaţă cum să gătim această legumă delicioasă în trei feluri diferite, care mai de care mai gustos.
Supă-cremă
Ingrediente (6-8 porţii)
1 ceapă albă tăiată cuburi
20 g usturoi tocat
50 g pastă de tahina (de susan)
30 ml ulei de măsline/de floarea-soarelui
50 g unt (pentru o cremă vegetariană,nu puneţi unt)
100 g morcov cuburi
100 g ţelină albă cuburi
100 g păstârnac cuburi
300 g conopidă proaspătă spălată şi curăţată
1,6 l de apă (pentru un gust mai deosebit,se pune stock de legume)
sare şi piper după gust
Preparare
Se curăţă toate legumele,se spală şi se taie cuburi. Într-o oală de minimum 2 litri,sotaţi cu ulei de măsline,unt,ceapă şi usturoi,adăugând pe parcurs şi morcovul,ţelina şi păstârnacul. Mai sotaţi câteva minute şi adăugaţi apă sau stock de legume şi asezonaţi după gust. Fierbeţi la foc mediu timp de 25 de minute,apoi adăugaţi conopida şi mai fierbeţi maximum 10 minute. Când este gata,se blendează bine,se adaugă pasta de tahina (de susan) pentru un gust deosebit şi o textură cremoasă. Puteţi servi alături de crutoane.