Trucuri pentru gătit

1 67314 original jpg jpeg

Când n-ai mult timp la dispoziţie pentru gătit, orice fel de truc este salvator, cu atât mai mult cu cât rezultatele finale sunt preparate mai gustoase şi mai aspectuoase.

Trucuri pentru gătit-Orez fiert nelipicios

În apa fiartă în care urmează să pui orezul,adaugă o linguriţă de oţet. În felul acesta,boabele nu se vor mai lipi unele de altele. Contează mult şi să nu adaugi foarte multă apă care înmoaie foarte mult boabele de orez. Un alt truc este să laşi orezul înainte de fierbere,30 de minute în apă rece.

Extrapont

Pentru a avea un gust mai bun garnitura de orez,înainte de a fierbe boabele de orez,spală-le în câteva ape şi căleşte-le în puţin unt.

Trucuri pentru gătit-Aşa tai prăjiturile mai uşor!

Prăjiturile cu multe staturi sau care fac cuţitul lipicios atunci când le porţionezi pot fi tăiate mai uşor cu ajutorul unui truc simplu. Înainte de a începe operaţiunea,pune apă caldă într-o cană înaltă sau un pahar. Umezeşte cuţitul şi începe să tai. Din timp în timp,afundă cuţitul în pahar şi continuă să tai.

Reţine!

Tot cu un cuţit umezit în apă fierbinte întinzi mai uşor glazura pe tort şi o netezeşti pentru un aspect deosebit.

Trucuri pentru gătit – Cum să dregi mâncărurile prea condimentate

Ai scăpat mai mult piper în mâncare? Nu-i problemă! Două-trei linguriţe de iaurt adăugate fac din mica ta greşeală o amintire. Dacă,din contră,ai pus prea multă sare,adaugă un cartof,două linguri de suc de lămâie sau două de ulei şi lasă preparatul saă mai dea o dată în clocot.

Trucuri pentru gătit – Amoniac pentru prăjituri cu foi

Pentru ca deserturile ca Albă ca Zăpada,pune în compoziţia foilor un vârf de cuţit de amoniac stins cu zeamă de lămâie. În acest fel,vor ieşi crocante şi se vor pătrunde bine de cremă după întindere. Puţin amoniac în aluatul pentru biscuiţi îi va face şi pe ei crocanţi,dar fragezi,nu tari.

Trucuri pentru gătit – Evită schimbarea culorii legumelor şi fructelor

Dacă vrei ca fructele şi legumele pe care le foloseşti la diverse preparate să-şi păstreze culorile,iată ce trebuie să faci:

-pune una sau două linguriţe de zahăr în apa în care fierbi mazărea,pentru ca ea să rămâne verde.

-adaugi puţin oţet în apa în care fierb ciupercile şi ele nu se mai înnegresc.

-tornă puţin lapteîn apa în care prepari conopida,ca ea să fie la fel de albă la servire ca la începutul fierberii.

-stropeşte cu oţet cartofii pentru piure sau adaugă la finalul preparării lor puţină zeamă de lămâie,ca să-şi păstreze culoarea.

-pune suc de lămâie peste merele curăţate şi ele nu se vor oxida la fel de repede.

Trucuri pentru gătit – Aşa găteşti mai bine carnea!

La cumpărare,verifică prospeţimea cărnii de vită sau de porc prin apăsare cu un deget. Cu cât adâncitura formată dispare mai repede,cu atât carnea e mai bună. Apoi,înainte de preparare,carnea pentru friptură nu trebuie sărată,altfel se va usca. Tot pentru a fi mai fragedă,carnea de miel sau de oaie se opăreşte în lapte clocotit.

Atenţie!

Carnea de găină fierbe într-un timp mai scurt dacă o freci cu puţin zahăr înainte.

Trucuri pentru gătit – Când să nu foloseşti ouăle direct de la frigider

Dacă vrei să obţii un blat de tort crescut bine şi pufos,lasă ouăle la temperatura camerei,apoi separă-le,bate albuşurile spumă tare şi adaugă la final gălbenuşurile. Pentru bezele,din contră,este ideal să pui ouăluate direct de la rece sau puse o oră la gheaţă.

Trucuri pentru gătit-Floricele de porumb sănătoase

În locul floricelelor de porumb cumpărate la pachet,gata sărate sau cu diverse arome,alege o variantă mai sănătoasă de a te bucura de această gustare crocantă. Cumpără boabe de porumb şi punele într-un tuci,pe aragaz. Pentru rezultate cât mai bune,lasă boabele într-un vas,acoperite cu apă,timp de 10 minute. Hidratarea prealabilă le ajută să se desfacă mai repede şi nu vor mai rămâne multe întregi.



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg