Un celebru chef francez, deţinător a două stele Michelin, îşi vinde secretele cu 100 de euro

1 profimedia 0358942482 jpg jpeg

Pandemia ne-a învăţat că foarte multe lucruri se pot face din confortul propriei locuinţe: lucrul la distanţă, şcoală la distanţă, cumpărături la distanţă. Unul dintre cei mai apreciaţi chefi din lume, deţinător a două stele Michelin, promite să-şi dezvăluie secretele... tot de la distanţă.

Raymond Blanc (71 de ani) este considerat unul dintre cei mai buni chefi din lume şi o emblemă a gastronomiei franceze. De mulţi ani, el trăieşte şi lucrează în Marea Britanie, unde deţine conacul şi restaurantul Belmond Le Manoir aux Quat'Saisons, din comitatul Oxfordshire.

Raymond Blanc a anunţat că lansează cursuri online de gătit, dar nu orice fel de cursuri. El promite să dezvăluie viitorilor elevi tehnici şi secrete din bucătăria sa cu două stele Michelin. De toate acestea vor beneficia cursanţii din confortul propriilor case.

Preţul pentru un astfel de curs porneşte de la 90 de lire sterline (100 de euro - n.r.), pentru un curs de bază de două ore, care include partea de teorie, partea practică şi ingredientele. Elevii pot pune orice întrebări doresc, iar cheful francez promite să-şi dezvăluie toate trucurile. Printre felurile pe care vor învăţa să le facă se numără mâncăruri celebre create de-a lungul timpului de Raymond Blanc şi unele preparate care i-au adus acestuia cele două stele Michelin.

Născut în orăşelul francez Becancon, Raymond Blanc a ajuns în Marea Britanie la doar 23 de ani. A lucrat mai întâi în restaurantul unui alt chef francez, dar a decis repede să o ia pe propriul drum. Astfel, a deschis restaurantul Les Quatʼ Saisons, care, până la 30 de ani, i-a adus multe distincţii, inclusiv valoroasele stele Michelin. „Eu n-am putut niciodată să mă gândesc la eşec. Ceea ce e bun nu mă interesează. Sublimul, însă, da“, declara Raymond Blanc. Cu Raymond Blanc au colaborat nume mari ale gastronomiei, printre care Heston Blumenthal, Michael Caines şi Marco Pierre White.

FOTO ProfimediaRecente

dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021 sursa  Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg