Usturoi murat

1 66091 original jpg jpeg

Pentru 2 borcane, ai nevoie de 400 g usturoi, 250 ml oţet de vin, 2 ardei iuţi roşii (sau 3 linguriţe de fulgi de ardei iute), 100 ml vin alb, 2-3 linguriţe de sare grunjoasă, 2-3 linguriţe de zahăr.

Cum se prepară

Cureţi usturoiul bine şi tai ardeii iuţi feliuţe subţiri. Între timp,pui oţetul cu zahărul,sarea şi vinul la fiert. Laşi să dea în câteva clocote,după care iei vasul de pe foc.

Adaugi căţeii de usturoi în amestecul de oţet şi îi laşi cel mult 2 minute. Scoţi usturoiul cu o paletă,îi aşezi în borcane,pui feliuţele de ardei,apoi torni lichidul fierbinte.

Citeşte şi:

Usturoiul reduce colesterolul

Usturoiul,leacul inimii

Acoperi borcanele şi le laşi încă 5-10 minute într-un vas mai mare cu apă fierbinte. După ce s-au răcit complet le depozitezi în loc răcoros.

sursa foto:Profimedia