Varză murată cu carne de porc

1 67664 original jpg jpeg

Mâncărurile care se prepară într-un timp mai lung, la foc mic, sunt şi mai sănătoase. Alături de varza acră, carnea de porc trebuie făcută uşor şi savurată pe îndelete.

Ingrediente

1 kg varză murată

½ kg carne de porc împănată

1 ceapă

1 linguriţă chimen

1 l apă

3 linguri ulei

sare

piper

Preparare

1. Toci varza fideluţă,apoi o storci de zeamă şi o clăteşti cu apă rece în câteva rânduri. Căleşti ceapa tocată,după aceea tai carnea cubuleţe şi o pui în cratiţă alături de varză. Adaugi uleiul,chimenul,acoperi cu apă. Dai totul la cuptor,la foc mic,3-4 ore,până când varza şi carnea de porc sunt fragede.

2. Din timp în timp,amesteci cu grijă şi te asiguri că este destul de mult lichid,pentru ca varza să nu se prindă de fundul vasului. Condimentezi cu sare şi piper spre final,numai dacă mai crezi că este necesar. O poţi servi cu castraveţi muraţi.