Cum să păstrezi pâinea proaspătă mai multe zile?

Pâinea mucegăește rapid, mai ales în sezonul cald. Prin aceste metode o poţi păstra în stare bună mai mult timp.

paine bun jpeg

Cu un termen de valabilitate redus, pâinii îi trebuie doar trei-patru zile să se mucegăiască dacă este păstrată la temperatura camerei.

Sigilarea și depozitarea corespunzătoare, precum și utilizarea unui frigider atunci când este necesar ar putea ajuta la prevenirea apariţiei mucegaiului și la creșterea termenului de valabilitate al unei pâini.

Un utilizator YouTube, pe nume Frakking Creations a distribuit un truc pentru păstrarea prospeţimii pâinii timp de până la trei săptămâni.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunţi la consumul de pâine. Beneficii sau dezavantaje pentru organism?

Nu este nevoie să congelezi pâinea

Înainte de a pune pâinea în frigider, este nevoie să faci câteva mici găuri în punga în care pui pâinea, astfel încât umiditatea să nu rămână înăuntru și să provoace formarea mucegaiului.

 „Când faci tăieturi mici în pungă, pâinea se va usca încet. Făcând acest lucru, pâinea durează mai mult decât te-ai aștepta în mod normal. Când faci asta pentru prima dată, după câteva ore sau peste noapte, aruncă o privire pentru a vedea dacă se formează condens în interior şi dacă mai trebuie să faci câteva găuri”, a explicat youtuberul.

Vezi şi: Este pâinea congelată mai săracă nutritiv? Ce arată o cercetare recentă

Cât de mult poate rezista pâinea?

Datorită temperaturii scăzute din interiorul frigiderului este scăzut riscul de formare a mucegaiului, dar trebuie să găseşti echilibrul potrivit de aerare.

Pâinea cumpărată din magazin este de obicei stocată și disponibilă pentru cumpărare cu cinci zile înainte de data limită de utilizare. Prin urmare, pâinea poate fi păstrată până la trei săptămâni în frigider fără a face mucegai.