Vinete umplute

Ai nevoie de:3 vinete potrivite, 500 g carne tocată, 1 ceapă mare, 3 căţei de usturoi, 3 linguri pastă de tomate, 3linguri ulei de măsline, 50 g caşcaval, pătrunjel verde, busuioc verde, sare, piper, ketchup.
Cum se prepară:
Se spală vinetele,se taie în două,pe lungime,li se scoate miezul,se ung cu ulei,se presară cu sare şi se lasă deoparte.
Se taie ceapa mărunt,se căleşte în ulei bine încins pînă se înmoaie. Se adaugă miezul vinetelor tăiat mărunt,carnea tocată,usturoiul zdrobit,sare şi piper,după gust. Când zeama lăsată de carne şi de legume a scăzut,se dă compoziţia deoparte de pe foc.
Se amestecă compoziţia de carne cu pasta de tomate,pătrunjel şi busuioc verde,apoi se umplu vinetele şi se pun la cuptor pentru circa 20 de minute. Înainte cu 10 minute de a fi gata,se presară caşcaval ras deasupra. Se servesc calde,garnisite cu verdeaţă şi cu ketchup.