Zabaglione cu cireşe
Ingrediente: 6 gălbenuşuri, 1 cană zahăr, 100 ml vin dulce, 1 cană frişcă lichidă rece, 2 linguri smântână, 2 căni cireşe fără sâmburi, 200 g cireşe cu codiţe.
Cum se prepară
1,Se bat gălbenuşurile cu zahărul pe baie de aburi. Se adaugă treptat vinul,continuând să să se amestece energic până când compoziţia îşi triplează volumul şi se ţine pe lingură. Se mută vasul într-un recipient cu gheaţă şi se amestecă până se răceşte compoziţia.
2. Se încorporează în crema de gălbenuşuri frişca bătută şi smântâna. Se aşază cireşele fără sâmburi în cupele în care se serveşte desertul,se pune cremă peste ele şi se dau la rece pentru cel puţin 4‑5 ore. Se decorează cu cireşele cu codiţe,udate şi date prin zahăr tos.