Ridurile din jurul ochilor - ce greşeli faci şi cum să le reduci

Ridurile din jurul ochilor  jpeg

Ridurile se formează din mai multe cauze, dar principală cauză este moştenirea genetică, la care se adaugă mişcarea facială repetitivă, care în timp afectează producţia de colagen şi elastină din piele.În plus, nu uita că odată cu înaintarea în vârstă cantitatea acestor două proteine scade.;  

Există câteva greşeli pe care cele mai multe femei le fac, dar fără să-şi dea seama. Spre exemplu, ochelarii de soare joacă un rol important în prevenirea ridurilor premature. Ei nu trebuie purtaţi doar vara, ci şi în timpul iernii, când lumina produsă de zăpadă este destul de puternică. Citeşte aici ce trebuie să faci ca să previi apariţia liniilor fine şi ridurile din jurul ochilor. 

Cum reduci ridurile din jurul ochilor

Nu ai cum să opreşti apariţia ridurilor din jurul ochilor, însă există câteva trucuri care încetinesc apariţia lor, dar şi le estompează. Iată care sunt acestea:

1. Foloseşte o cremă de ochi

Pielea din jurul ochilor este mai subţire şi, drept urmare, mai sensibilă. Crema de nu va face minuni, dar o menţine hidratată. Aşadar, asigură-te că alegi o cremă bună de ochi.

Dacă ai ochii obosiţi şi cearcăne, un astfel de produs te poate ajuta foarte mult. Fii atentă la ingredientele acestei creme şi caută mereu produse cu retinoizi, antioxidanţi sau peptide. Totodată, nu uita să foloseşti întotdeauna cremă cu SPF. 

Crema de ochi se întinde prin mişcări circulare ale degetului inelar, în sensul acelor de ceasornic, începând din colţul extern al ochiului şi continuând prin estomparea uşoară a cremei în jurul zonei externe a ochiului, astfel încât pielea să nu fie întinsă peste măsură.

2. Foloseşte mască pentru ochi

De cele mai multe ori, aceste riduri apar pentru că pielea din jurul ochilor se usucă destul de tare. Tocmai de aceea, se impune folosirea măştilor şi a cremelor nutritive şi hidratante în jurul ochilor.

Cartoful este un aliat foarte bun în tratamentele de înfrumuseţare, prin conţinutul de vitamine, potasiu, cupru şi sulf, Practic, substanţele nutritive din această legumă acţionează asupra pielii ca un antirid.

Castravetele conţine enzime care au şi proprietăţi antiîmbătrânire, prevenind liniile fine şi ridurile care încep să apară în jurul ochilor după 30 de ani. Prepară o mască cu castravete şi miere, apoi aplic-o pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute. O altă alternativă ar fi să masezi tegumentul cu suc de castravete.

Multe uleiuri esenţiale sunt ingrediente de bază în produsele destinate îngrijirii pielii. Datorită proprietăţilor antioxidante puternice, vitaminelor şi altor substanţe nutritive, uleiurile esenţiale au capacitatea de a preveni şi combate liniile fine şi ridurile, lăsând pielea radiantă şi tânără. Aceste uleiuri esenţiale combat ridurile din jurul ochilor.

Sursă: elle.ro