Sabion lansează colecţia Festin: verighete unice în lume cu motive tradiţionale româneşti şi elemente divine

1 model hora colectia festin jpg jpeg

Casa de Bijuterii Sabion lansează online o colecţie de verighete inovatoare pe piaţa mondială. Modelele noii colecţii, intitulată Festin, redau în manieră autentică elemente simbolistico-spirituale inspirate din tradiţia românească.

Brandul de lux, cu un istoric din 1998, rămâne fidel unor principii puternice, întregul proces de creaţie al noilor verighete fiind axat în jurul ideilor de familie şi divin. Fiecare verighetă a fost gândită ca alegerea pentru o viaţă a celor care îşi leagă destinele prin iubire, în faţa lui Dumnezeu, şi încep întemeierea unei familii.

Printre motivele centrale ale verighetelor făurite de maeştri bijutieri ai Atelierelor Sabion din Târgu Mureş se numără hora, inima, soarele şi alte 5 elemente tradiţionale captivante, care vor fi dezvăluite treptat, în campania de prezentare a colecţiei. Modelele colecţiei Festin sunt realizate din aur galben şi alb, iar pentru redarea cât mai intensă a motivului simbolic al fiecărui model a fost utilizat emailul negru.

De unde a pornit inspiraţia de a crea verighete cu motive tradiţionale?

Sabion este un brand cunoscut pentru realizarea manuală a bijuteriilor în ateliere proprii, precum şi pentru accentul pus pe povestea pe care fiecare piesă fină o poate transmite. Dintre toate darurile posibile, bijuteriile sunt cele capabile să redea din generaţie în generaţie emoţiile trăite în cele mai importante momente ale vieţii – iar căsătoria este, poate, cel mai important dintre acestea. Acest lucru este observabil şi statistic- de la începutul acestui an, cele mai vândute bijuterii ale Casei de Bijuterii Sabion au fost verighetele, cu un procent de  40% din total.

Noua colecţie s-a născut din dorinţa de a readuce în faţa cuplurilor anumite motive tradiţionale şi elemente divine, în contextul sesizării unui interes crescând printre clienţi pentru valorile autentice care stau la originea sufletului românesc.

Colecţia Festin este, în primul rând, o manifestare spirituală autentică. Cuvântul-cheie de la care procesul de creaţie a început rămâne şi de această dată „familia”: fiecare verighetă înfăţişează motive tradiţionale sau simboluri spirituale care trimit la autenticitatea românească. Modelele transmit câte o poveste proprie, care îi aşteaptă pe cei îndrăgostiţi să se identifice cu ea şi să o adapteze, în continuare, poveştii lor de viaţă. Dorim să binecuvântăm crearea noilor familii, care să cunoască prosperitatea, fertilitatea şi avuţia interioară. Am descris colecţia ca ie a trecutului şi prezentului pentru că ea leagă simbolistica tradiţională de actualitatea vremurilor noastre, cele în care omul are nevoie, poate mai mult ca niciodată, de binecuvântarea divină”, ne spune Claudiu Bologa, CEO Sabion Elen.

Compusă din 8 modele deosebite, colecţia Festin este disponibilă momentan exclusiv online, pe site-ul casei de bijuterii: www.sabion.ro/colectia-festin, primul model prezentat fiind Hora.

Despre Casa de Bijuterii Sabion

Casa de Bijuterii Sabion se defineşte ca afacere românească de familie, cu tradiţie, brand lansat din 1998. Sediul, precum şi atelierele de creaţie şi producţie se află în Târgu Mureş. Brandul susţine realizarea manuală a bijuteriilor la nivel de artă şi comercializarea acestora cu ajutorul unei echipe de profesionişti formată din peste 40 de bijutieri şi peste 60 de consilieri specializaţi.

Sabion acoperă plaja naţională a comerţului de

, piesele brandului putând fi achiziţionate atât din magazinele proprii cât şi din magazinele comercianţilor parteneri. Activează pe piaţă cu locaţii de lux, cel mai important fiind magazinul situat în inima capitalei, Galeriile Sabion, locaţie creată de către artiştii Sabion, câştigătoare a premiului ”Cel mai frumos magazin din lume într-un centru commercial” în cadrul competiţiei A.R.E. Design Awards din 2011 şi 2013, desfăşurată la Las Vegas.

Costurile bijuteriilor la comandă realizate de Casa de Bijuterii Sabion variază între 1.000 şi 35.000 de lei, în funcţie de grandoarea şi complexitatea modelului. Cele mai scumpe

din gama de

Sabion rămân modelele din aur de 18 karate şi tantal, unice pe piaţa internaţională, cel mai scump model comercializat online costând 15.110 lei. Preţurile bijuteriilor din portofoliul Sabion variază între 125 lei (piercing) şi 30.000 euro (bijuterii complexe cu pietre preţioase deosebite, realizate manual).

În completarea procentului de 40%, reprezentat de

, 15% dintre bijuteriile Sabion achiziţionate în acest an au fost cercei, inclusiv cercei pentru copii, 25% dintre achiziţii sunt reprezentate de inele iar brăţările, seturile de

, butonii pentru bărbaţi şi alte accesorii se încadrează în restul de 20%. 6 din 10 cupluri preferă verighetele din aur de 14 karate iar restul aleg

din aur de 18 karate sau din alte metale preţioase precum tantalul sau platina.

Vezi colecţia Festin pe: https://sabion.ro/colectia-festin/