Secrete pentru a avea un spațiu de lucru eficient la tine acasă

Indiferent dacă ești un freelancer care lucrează de acasă sau doar vrei să-ți optimizezi spațiul de lucru pentru a fi mai productiv, locul unde te desfășori profesional joacă un rol important.

image

Există oameni care se simt în largul lor în orice mediu și pot lucra practic și eficient de oriunde. Cu toate acestea, există și cei care necesită un spațiu dedicat pentru a atinge performanța maximă. Dacă te regăsești în cea de-a doua categorie, acest articol vine cu câteva secrete și sfaturi utile pentru a-ți crea acel loc de lucru eficient și inspirat. 

Haide să descoperi câteva dintre aceste secrete:

Eliberează-ți masa de lucru

Eliberarea mesei de lucru este un pas esențial pentru a-ți optimiza spațiul de lucru. Imaginează-ți biroul ca pe o filă goală a cărții tale de productivitate. Acesta ar trebui să fie ordonat, curat și liber de obiectele mici și inutile care pot să se acumuleze în timp, cum ar fi radiere, gume de mestecat, poze sau stick-uri USB, care nu au legătură cu activitățile tale. Aceste elemente pot deveni o distragere și pot să-ți abată atenția de la ceea ce este cu adevărat important. Așa că, da, fă-ți un serviciu și eliberează-ți masa de lucru pentru a avea un mediu de lucru mai eficient.

Îndepărtează tot ce te-ar putea distrage 

Este o provocare cu care te confrunți adesea - să găsești acea zonă de concentrare absolută în mijlocul vieții tale zilnice agitate. Poate că te surprinzi uitându-te pe fereastră, jucându-te cu animalul de companie sau bucurându-te de bucătăria modulară proaspăt achiziționată de pe homelux.ro. Pentru a-ți maximiza productivitatea, soluția este simplă: îndepărtează-te de aceste distrageri. 

Dacă locuiești într-un spațiu mic, precum o garsonieră, s-ar putea să fie o provocare, dar nu e imposibil. Poți să-ți organizezi spațiul de lucru într-un colț plictisitor al locuinței tale, astfel încât să nu-ți atragă atenția nimic. Dacă totuși dispui de un apartament sau o casă cu mai multe camere, atunci soluția este clară: elimină din cameră lucrurile care te pot distra și amenajează-ți un birou, un scaun confortabil, o bibliotecă și poate și alte elemente care te vor ajuta să fii mai productiv.

Stabilește-ți pauzele de la început

Pentru a atinge un nivel înalt de productivitate, este esențial să-ți stabilești pauzele din timp. Pauzele sunt asemenea combustibilului pentru productivitate - ele îți oferă o șansă de a-ți hrăni mintea și corpul. Nu la întâmplare se spune că pauzele mici și dese pot fi cheia succesului. Este important să-ți planifici aceste pauze în fiecare oră și să aloci câteva minute pentru relaxare. Fie că alegi să-ți pregătești o cafea, să faci o scurtă plimbare până la magazin, fie să mergi la toaletă, aceste momente de respiro te ajută să te concentrezi pe ceea ce este cu adevărat important, fără să-ți rătăcești mintea în alte direcții.

În concluzie, este absolut posibil să fii eficient în propriul tău mediu de lucru, fără a fi nevoit să cauți alternative precum biblioteca sau spații de studiu. În plus, există câteva trucuri suplimentare care te pot ajuta să-ți maximizezi productivitatea: poți alege să asculți muzică liniștită în fundal, să-ți pui telefonul pe modul silențios, să folosești o alarmă pentru a-ți marca pauzele, fără a fi nevoit să privești încontinuu ceasul, sau să aplici alte metode eficiente care te vor ajuta cu adevărat să fii productiv.

Sursă foto: pexels.com