Soluţii naturale pentru albirea dinţilor

1 solutii pentru dinti albi jpg jpeg

Îţi doreşti o dantură sănătoasă şi un zâmbet alb, ca de vedetă de la Hollywood? Câteva ingrediente la îndemână te vor ajuta să scapi de culoarea gălbuie şi de petele apărute pe dinţii tăi, redându-le strălucirea şi frumuseţea!

Căpşunile îndepărtează placa bacteriană

Căpşunile sunt bune pentru sănătatea dentară deoarece conţin vitamina C, dar şi acid malic, un agent de înălbire natural. Factorul astringent din aceste fructe favorizează îndepărtarea plăcii bacteriene şi, totodată, eliminarea petelor de pe suprafaţa dinţilor. Zdrobeşte, într-un vas, patru căpşuni, apoi adaugă o linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu şi amestecă bine. Periază dinţii cu această compoziţie o dată sau de două ori pe săptămână.

Bicarbonatul de sodiu, detartrant natural

Pentru că este un detartrant natural, bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai populare metode de albire a dinţilor pe care le poţi aplica acasă. Înmoaie periuţa umedă în praf de bicarbonat şi curăţă dinţii cu mişcări blânde. Apoi clăteşte cu apă călduţă. De asemenea, mai poţi amesteca bicarbonatul de sodiu cu zeama de la o jumătate de lămâie, ca să obţii o pastă omogenă. Periază-ţi dinţii cu acest amestec o dată pe săptămână.

Atenţie!

Nu este indicat să te speli pe dinţi în fiecare zi cu bicarbonat de sodiu, deoarece praful este foarte abraziv şi poate afecta smalţul dentar. Foloseşte-l doar o dată pe săptămână.

Salvia îndepărtează petele de pe dinţi

Pentru eliminarea petelor inestetice de pe suprafaţa danturii, freacă uşor dinţii afectaţi, de două ori pe săptămână, cu frunze verzi de salvie. De asemenea, poţi să toci mărunt frunzele şi să le amesteci cu puţin bicarbonat de sodiu. Aplică pe dinţi pasta obţinută o dată pe săptămână.

Uleiul de cocos previne apariţia cariilor

Pentru a avea o dantură albă şi sănătoasă, poţi folosi uleiul de cocos ca pastă de dinţi. Acesta este eficient şi împotriva bacteriilor de tip Streptococcus mutans, care cauzează apariţia cariilor şi bolilor gingivale. Pentru a elimina placa bacteriană, ţine în gură, aproximativ zece minute pe zi, înainte de masă, o linguriţă de ulei de cocos.

Merele, pentru curăţare blândă

Dacă sunt consumate constant, merele curăţă dinţii şi îi fac mai strălucitori. Prin mestecarea lor sunt masate gingiile şi este favorizată curăţarea blândă a dinţilor.  De asemenea, merele conţin acid malic, substanţă întâlnită şi în căpşuni, care poate îndepărta petele de pe dinţi.

Teodora  Necula, fitoterapeut, Centrul de recuperare medicală AKT Medical, Bucureşti

Recomand evitarea alimentelor care produc pete pe dinţi, precum cafeaua, ceaiul, sucurile de fructe, sosul de roşii şi vinul roşu. De asemenea, ţigările şi medicamentele pătează dantura. Pentru curăţarea danturii se poate folosi o pastă de dinţi naturală, preparată acasă. Ai nevoie de o linguriţă de argilă, de un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, de două picături de ulei esenţial de salvie şi de o picătură de ulei esenţial de mentă sau de eucalipt. Amestecă bine toate ingredientele, perie dinţii cu compoziţia obţinută, apoi clăteşte gura cu apă călduţă.

Sursă imagine:alam-elmaraa.blogspot.com