Spaţiul din casă destinat cititului – ce nu trebuie să-i lipsească?

1 cover fotoliu recliner spatiu destinat cititului jpg jpeg

Oamenii citesc, chiar dacă o fac zece minute dimineaţa, zece minute la prânz, în pauza dintre şedinţe, ori zece minute seara la culcare. Unii îşi găsesc întotdeauna timp pentru ei în care să citească.

Agnès Martin-Lugand spune că "Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea". Tot aceşti oameni au în casă spaţii special create pentru acele zece, douăzeci de minute în care pot, în sfârşit, să se relaxeze şi să lase grijile pentru a doua zi. Nu este atât de greu să-l ai şi tu.

Uite ce nu ar trebui să lipsească din spaţiul tău de relaxare şi citit!

Lumina

Atât lumina naturală, cât şi cea de ambient ajută la citit şi relaxare, deci, ai mare nevoie de ele în colţul tău de lume. Dacă citeşti dimineaţa sau pe timpul zilei, lumina Soarelui nu-ţi va forţa ochii să muncească mai mult decât este nevoie. Cel mai bun loc pentru lumină naturală este acela de lângă fereastră. Peisajul va contribui şi el la starea ta de relaxare, mai ales dacă-i unul retras, încă verde. Dacă, în schimb, îţi place să citeşti seara, un lampadar cu un design plăcut îţi va oferi lumina si atmosfera de care ai nevoie, fără să-i deranjezi pe ceilalţi care se odihnesc. Lampadarul este şi un bun cadou pentru un cuplu, de casă nouă sau doar pentru că iubesc şi ei cărţile. Va fi, cu siguranţă, apreciat. 

Confortul 

Nu-ţi poţi imagina altfel un loc pentru citit decât cozy. O canapea sau un fotoliu în care să te "cufunzi" ar trebui să te aştepte aici şi să te invite la încă şi încă o pagină. Dacă spaţiul îţi permite, o variantă bună este un fotoliu mare şi moale, care să susţină o poziţie a capului şi picioarelor confortabilă. În fotoliile recliner de la Sensodays găseşti tot confortul de care ai nevoie să citeşti ore în şir. Poţi chiar să te odihneşti dacă simţi nevoia, căci se va ajusta poziţiei corpului tău şi nu va fi nicicum incomod. Pernele şi păturile decorative sunt şi ele parte din atmosfera cozy, aşa că le poţi aduce. Pune-le pe podea sau pe pervaz, dacă spaţiul nu-ţi permite să aduci un fotoliu şi vei crea, doar cu ele, o zonă perfectă pentru citit. 

Accesoriile

Aici te poţi "juca" cu o multitudine de accesorii. Poţi aduce o măsuţă de cafea, ghirlande luminoase, perne şi pături decorative confortabile sau ghivece cu plante, care vor da o notă călduroasă şi originală spaţiului. Adu-ţi şi toate revistele şi cărţile pe care le ai şi aşază-le pe podea sau pe pervaz. Iubitorii de cărţi ştiu cum este să fii înconjurat de ele. Pe perete pune un tablou cu o ramă simplă şi un covor pufos pe podea. Poţi să-ţi aprinzi şi câteva lumânări discrete, parfumate. Aromaterapia ajută la relaxare. 

Nu-ţi trebuie prea multe să creezi un loc al tău pentru citit şi relaxare. Cu un fotoliu confortabil, lumină bună şi o cafea fierbinte vei putea să-ţi faci dimineţile sau serile mai bune. Nu contează atât de mult spaţiul, cât contează să-ţi inducă starea necesară pentru citit.

Sursa foto: shutterstock.com