Tipsuri şi exerciţii pentru un fund rotund şi ferm

1 71504 original jpg jpeg

Un trup tonifiat şi ferm nu se obţine prin dietă, asta e clar! Trebuie să faci sport, ca să ai un fund rotund şi ferm, aşa cum îţi doreşti.

Când spunem sport nu ne referim la şedinţe de alergatspeciale pentru competiţii,pRecum sunt maratoanele. Există unele exerciţii simplu de practicat acasă,care nu necesită un echipament deosebit. Trebuie doar să-ţi rezervi puţin timp pentru a le executa,cât mai corect,ca să obţii maximum de beneficii pentru corp,mai ales pentru posterior.

Să ştii că nu este de ajuns să te îmbraci în blugi,ca să arăţi bine. Un trup sculptat amonios şi ferm ascunde în spate multe ore de exerciţii fizice. Iată câteva dintre cele care te ajută să te mândreşti cu un fund tonifiat şi de invidiat.

Podul,stând pe spate

Ca să execuţi corect acest exerciţiu,întinde-te pe spate,cu picioarele îndoite la 90 de grade,având genunchii depărtaţi şi tălpile pe podea. Lasă capul pe sol,la fel şi gâtul,umerii şi braţele,pe care le întinzi pe lângă corp.

Încordează-ţi fesele şi ridică fundul de pe podea,cât de sus poţi,apoi ridică piciorul drept şi atinge cu el genunchiul stâng. Pune piciorul drept înapoi pe podea,ţinând în continuare fundul ridicat. Execută o mişcare identică folosind celălalt picior. Stai în poziţie cât de mult poţi.

Scândurică într-un picior

Exerciţiul se numeşte plank şi,ca să-l faci,trebuie să stai sprijinită cu vârfurile picioarelor şi cu antebraţele de podea,menţinând picioarele,spatele şi gâtul perfect aliniate. Ridică,pe rând,câte un picior,ţinându-l perfect drept.

Mişcarea se produce doar din şold şi te ajută să ai un fund mai ferm prin faptul că îţi încordezi fesele. Piciorul trebuie ridicat încet,pentru ca muşchii să fie lucraţi eficient,şi menţinut în poziţie aproximativ 45 de secunde.

Plank într-o mână

Tot din poziţia scândurică,încordează-ţi fesele şi ridică braţul drept pe lângă corp,spre înapoi,până când îţi poţi atinge spatele,după care schimbi mâna. Este indicat să faci aceste exerciţii în trei serii de câteva opt exerciţii cu mâna stângă şi alte trei a câte opt cu mâna dreaptă.

Din aceeaşi poziţie,mai poţi executa un exerciţiu,extem de util cand vine vorba despre tonifiatul fundului.Trebuie să stai în poziţie plank şi să întinzi un braţ  faţă şi piciorul opus braţului în spate. Tot corpul trebuie să fie încordat tot copul.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg