VIDEO. Pilates: ce este şi de ce este bun

1 56231 original jpg jpeg

Vrei să te apuci de o activitate fizică şi ai auzit cam pe toată lumea, în jur, vorbind despre acest “pilates”. Te-ar tenta să-i dai o şansă?

Înainte să fii reticentă sau să pui vârsta (ca impediment) pe primul plan,iată câteva detalii ce s-ar putea să te convingă.

Pilates este un sistem inovativ de exerciţii ce se desfăşoară în condiţii de siguranţă şi-ţi asigură conexiunea cea mai pură între minte şi corp. Foloseşti o saltea sau o serie de alte „echipamente”.

Joseph Pilates a fost cel care a pus pe roate acest sistem care are puterea de a transforma aproape complet modul în care organismul arată,se simte şi performează. Pilates dezvoltă puterea şi forţa corpului,ajutându-te să obţii o siluetă elegantă,tonifiată,cu coapse zvelte şi un abdomen plat.

Este un sistem de exerciţii sigur,care te ajută să arăţi şi să te simţi excelent. Pilates te învaţă să-ţi conştientizezi corpului,să ai o postura corporală graţioasă şi armonioasă. Seria de exerciţii îmbunătăţeşte flexibilitatea,agilitatea şi te învaţă cum să faci economie de mişcare. Poate ajuta chiar în atenuarea durerilor de spate.

Indiferent de vârstă sau condiţia fizică,pilates va funcţiona pentru tine.

Nu este agresiv...Multe dintre exerciţii sunt efectuate din şezut sau din lăsat pe spate şi pentru că este atât de sigur,a ajuns să fie folosit în terapia fizică,pentru a reabilita diverse leziuni.

Beneficii:

  • Este un antrenament revigorant pentru minte şi corp
  • Dezvoltă un nucleu puternic:muşchi abdominali plaţi şi un spateputernic
  • Alungeşte muşchii şi-i face mult mai flexibili
  • Îmbunătăţeşte performanţa sportivă şi previne leziunile

)

Citeşte şi:

Exerciţii pentru durerile de spate

Cum să faci exerciţii de yoga acasă