Te confrunți cu alergii, însă îți dorești un câine? Optează pentru aceste rase!

Ai alergie la blana de animale, însă ești iubitor de câini și îți dorești un patruped? Există unele rase pentru care ai putea opta, cum ar fi Bichon Frisé sau Bedlington Terrier! 

image

Rasele de câini potrivite pentru persoanele cu alergii se numesc „hipoalergenice”, deoarece produc mai puțini alergeni decât alte rase. Totuși, este important de precizat că nicio rasă nu este 100% hipoalergenică, însă sunt mai puține șanse ca rasele pe care ți le prezentăm în rândurile următoare să declanșeze reacții severe.  

Bichon Frisé 

O rasă de câini potrivită pentru persoanele cu alergii este Bichon Frisé. Câinii din rasa Bichon Frisé au blana albă și moale, ochii mari și negri și urechile căzute. Sunt prietenoși, au o personalitate plină de viață, sunt energici și jucăuși. O altă veste bună este că sunt inteligenți și ușor de dresat.

Citește și: Când este bine să scoți câinele la plimbare. Respecți această regulă? 

Bedlington Terrier

Originară din Marea Britanie, Bedlington Terrier este o rasă de câine mică, cunoscută pentru aspectul său asemănător cu o oaie. Blana sa hipoalergenică este moale și bucălată și de mai multe culori. De asemenea, un astfel de câine are ochii mari și expresivi și urechile căzute. Dacă te hotărăști să îți cumperi un câine din rasa Bedlington Terrier, reține că acesta este foarte activ, prin urmare are nevoie de mișcare regulată!

Basenji 

Câinii din rasa Basenji sunt de dimiensiuni mici și medii, au blana scurtă și urechile ridicate. Această rasă este cunoscută pentru personalitata sa independentă, jucăușă și inteligentă. În plus, știai că sunt numiți și „câinii fără lătrat”? Asta pentru că nu latră în mod tradițional, ci produc sunete distincte. Reține că un astfel de câine poate fi uneori încăpățânat, iar dresajul său necesită multă răbdare și o abordare pozitivă, bazată pe recompense!

Yorkshire Terrier 

O altă rasă potrivită pentru persoanele cu alergii este Yorkshire Terrier. Reprezentanții săi sunt de mici dimensiuni și cunoscuți pentru personalitatea activă, independentă și inteligentă. Sunt loiali și devotați proprietarilor lor, însă pot fi rezervați în prezența străinilor. Dacă locuiești într-un apartament, îți dăm o altă veste bună! Yorkshire Terrier este o rasă care își eliberează excesul de energie prin plimbări scurte și jocuri de interior, așa că nu va fi nevoie să petreci mult timp în parc cu un astfel de câine.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg