Ținea atât de mult la mașina lui, încât a fost înmormântat în ea!

Ce să nu-ți placă la o mașină Mercedes Benz? Are un design modern, finisaje de lux, lucruri pe care le știa prea bine și Tshekede Pitso, care n-a vrut să se despartă de automobilul său preferat nici pe lumea cealaltă.

image

În martie 2020, un om de afaceri și politician sud african, pe nume Tshekede Pitso, a parcurs ultimul său drum în Mercedesul său, ne informează News 24. Se pare că omul era atât de obsedat de acest brand de mașini, încât, la un moment dat, a avut o flotă întreagă de asemenea exemplare, ne relatează fiica lui, Sefora Letswaka, în The Guardian.

Aceasta susține că tatăl el a fost nevoit să-și vânda colecția de mașini când întreaga sa familia a dat de greu, însă a reușit să cumpere apoi un E500 la mâna a doua. Iar când mașina s-a stricat, Tshekede se simțea fericit stând numai la volan și ascultând radioul.

„El ne-a spus că, atunci când va veni vremea, își dorea să fie înmormântat în ea. L-am ascultat și i-am îndeplinit dorința, cu speranța că tata e fericit acolo und se află acum”, a explicat fiica decedatului.

Înmormântarea a avut loc la începutul pandemiei, în martie 2020, însă COVID-19 n-a fost singurul lucru care a complicat situația. Directorul unei firme funebre, Thabiso Mantutle, a recunoscut că dorința pe care a avut-o familia decedatului n-a fost deloc simplu de îndeplinit.

Acesta a precis că, pentru a putea îngropa o mașină în pământ, a fost nevoie de o groapă imensă, făcută cu ajutorul unui escavator. După care a fost construită o rampă pe care să fie lăsată în jos mașina, și, poate mai important decât orice alt aspect, a fost nevoie de obținerea unei autorizații speciale pentru asemenea înmormântare.

În ziua înmormântării, oamenii de pretutindeni au venit ca să vadă cum se poate înmormânta cineva într-o mașină. Mai mult, oamenii l-au putut vedea pe Tshekede Pitso la volanul mașinii lui înainte de-a ajunge la cimitir. Cum a fost posibil? Politicianul a fost așezat la volanul mașinii și condus prin oraș, până la cimitir. Se pare că Pitso a fost extravagant toată viața lui, dar și după ce a murit.

Cu toate că sunt mulți care consideră o asemenea înmormântare ciudată, Tshekede Pitso n-a fost singurul care a plecat la cele veșnice la volanul mașinii sale. În 1977, femeia de afaceri Sandra Ilene West a fost înmormântată în mașina sa, un Ferrari din 1964, în San Antonio, Texas, ne relatează The New York Times.

Iar, în 1989, Aurora Schuck din Cuba, și-a început odihna eternă în decapotabila roșie Cadillac Eldorado din 1976, în Aurora, Indiana. Iar Lonnie Holloway, din Carolina de Sud, a avut aceeași ultimă dorință. A fost înmormântat în 2009 în mașina sa Pontiac Catalina din 1973.

Foto - Shutterstock