3 cabane la care ajungi uşor

1 50838 original jpg jpeg

Vrei să petreci un weekend de iarnă cu zăpadă, vin fiert, plimbări prin aerul rece şi curat, într-o zonă de munte? Iată câteva cabane la care ajungi fără efort şi de unde pleci fără să fi cheltuit prea mult!

Îţi închipui,poate,că o cabană de munte înseamnă izolare şi lipsă de confort.

Sau că e doar un loc pentru distracţii de studenţie. Te înşeli! Găseşti în cabanele zilelor noastre videoproiectoare şi wireless,saune şi echipamente de schi.

Toate acestea,îmbinându-se armonios cu focul de tabără,mâncarea tradiţională,mirosul de cetină şi cu apa de izvor.

Pentru week­endurile în care vrei să fugi din oraşul zgomotos,nimic mai potrivit decât liniştea unei cabane.

Trei Brazi,cu arhitectură rustică

Dacă te gândeşti să poposeşti pentru câteva zile în staţiunea Râuşor din Retezat,în apropiere de Predeal,înseamnă că ştii că,acolo,la 250 de metri de pârtia de schi,se află cabana Trei Brazi.

Construită din lemn de brad şi piatră de râu,are o arhitectură 100% rustică. Dar şi un restaurant cochet la parter şi dormitoare cu vedere spre munte,la etaj şi la mansardă.

La cerere,ţi se oferă echipament de munte sau de schi şi un ghid montan.

Dacă nu eşti o iubitoare a muntelui,ci preferi un weekend liniştit cu familia,ai la dispoziţie sistemul home cinema,cu videoproiector,mese rustice,internet şi nelipsitul televizor.

Pentru o cameră familială de patru persoane,plăteşti 120 de lei pe noapte. Pentru cei singuri,există varianta de pensiune completă cu 35 de lei pe zi. Bucură-te de iarnă!

simeon stalpnicul png

Pe drumuri de munte,până la Gura Diham

Pe Valea Prahovei,în Buşteni,la aproximativ 4,2 km de DN 1,Complexul Gura Diham e un loc al liniştii,având în spate o frumoasă istorie.

Cabana a fost construită în 1910. Pe atunci,era un han,la foarte mică distanţă de graniţa cu Austro-Ungaria.

După război,a devenit cabană turistică. Locul a fost renovat integral în 2006,iar acum are 34 de camere duble,dotate cu baie,minibar,uscător de păr şi televizor color.

Serviciile în stil tradiţional sunt completate de elementele moderne,precum sala de conferinţe,sauna,sala de fitness,jacuzzi,internet,plata cu cardul.

Există şi un loc de joacă special amenajat şi se organizează trasee montane spre Vârfu Diham,Poiana Izvoarelor,Omu sau Platoul Bucegi.

Pentru o cameră dublă pe noapte,cu mic dejun inclus,plăteşti 120 de lei.

simeon stalpnicul png

Cabana Moţilor,un loc arhaic

În Apuseni,la doar o oră distanţă de Cluj şi la 1.250 de metri înălţime,acolo unde mirosul de cetină de brad e la el acasă şi cerul e mai albastru ca oriunde,găseşti Cabana Moţilor.

Clujenii din Mărişel sunt ospitalieri,mâncarea e gustoasă,iar farmecul satului românesc autentic te cucereşte pe loc.

La cabană,vei fi primită într-una dintre cele şase camere duble,cu baie proprie.

Peisajele sunt divine,pentru că te afli la porţile Parcului Naţional Apuseni şi poţi face trasee către zone istorice,lacuri şi peşteri sau sate-muzeu.

Un sejur de cinci nopţi în cameră dublă,cu mic dejun boieresc inclus,te costă 300 de lei de persoană. 

simeon stalpnicul png